1
Košarka

Arena Beogradska Arena FIVB World League Belgrade Serbia Volleyball Final six Serbia vs Brasil F6 26.7.2009. (credit image photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

533 DANA JE BILA ZATVORENA ZA SPORT: Štark Arena ponovo ima staru ulogu!

Objavljeno: 21.08.21 u 10:10

Napokon lepa vest!

Poslednji sportski događaj u Štrak Areni se održao četvrtog marta 2020. godine, kada je Partizan u okviru Evrokupa dočekao ekipu Trenta. Nakon godinu ipo dana, Arena ponovo ima ulogu sportske dvorane i otvorena je za navijače.

KK Partizan Ostoja Mijailovic Goran Grbovic 5 Jun 2020. 5.6.2020. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Razlog zatvaranja Arene je bio posledica koronavirusa, jer se hala pretvorila u kovid bolnicu. Čast da ponovo otvore sportske događaje u Areni su imale naše odbojkašice na Evropskom prvenstvu.

‘S obzirom na situaciju, maksimalno smo se potrudili oko organizacije Evropskog prvenstva za odbojkašice. Ovo je, ja mislim prvo takmičenje na zatvorenom prostoru u Evropi koje se održava još od početka pandemije. Ozbiljno smo pristupili svemu ovome. Što se kapaciteta tiče, biće polovičan, pustićemo oba prstena, ali uz strogo poštovanje distance. Biće na ulazima za publiku i tampon zone kako bi sve što bezbednije bilo i naravno što manje kontakata.’ – izjavio je direktor Kombank Arene Goran Grbović i dodao:

‘Dovoljno je da se jedna osoba zarazi i ceo šampionat se prekida. To je odluka Evropske odbojkaške konfederacije (CEV). Ali ne razmišljamo na taj način, sve smo organizovali tako da u svakom trenutku bude što manje kontakata. Potvrdio je i da je unutrašnjost hale renovirana i potpuno spremna. – Sve smo opremili iznutra. Klima je spremna, ventilacija je na nivou, biće prijatan ambijent kako za igrače, tako i navijače. Mislim da smo u ovakvoj situaciji učinili sve da ovo bude na evropskom nivou! Drago mi je da se publika vratila, sada su dobrodošli svi u Arenu.’

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter