0
Evrokup

(190915) -- BEIJING, Sept. 15, 2019 (Xinhua) -- Sergio Scariolo, head coach of Spain, holds the trophy during the awarding ceremony after the final match between Spain and Argentina at the 2019 FIBA World Cup in Beijing, capital of China, Sept. 15, 2019. (Xinhua/Ju Huanzong)

NOVI TRENER VIRTUSA ŽELI DA OLAKŠA TEODOSIĆU: Kao i svi umetnici, mora da ima uslove za najbolje poteze!

Objavljeno: 20.08.21 u 18:41

Nasledio je Sašu Đorđevića.

Košarkaši Virtusa su se okupili na pripremama za predstojeću sezonu. U klubu su se desile velike promene, počev od mesta trenera, gde je Sašu Đorđevića koji je otišao u Fenerbahče, nasledio Serđo Skariolo, dugogodišnji selektor Španije. Samim tim, došlo je i do promene sastava, pa je iz ekipe otišao Stefan Marković, dok je Miloš Teodosić produžio ugovor.

Već na prvom obraćanju, Skariolo je pokazao koliko ceni Teodosića, rekavši da želi da mu obezbedi najbolje uslove na terenu. Italijan je otkio da će teret prevođenja lopte prebaciti na neke druge igrače, pa će tako kapitenu srpske reprezentacije ostati još više snage za kreaciju u napadu.

Aleksa Avramovic (L) and Milos Teodosic
Kosarka-FIBA Olympic Qualifications 2021 Final match between Serbia and Italy
Beograd, 04.07.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

U današnjoj košarci imati više igrača sposobnih da odlično barataju loptom je samo blagoslov. Imamo Teodosića, kome želimo da polako sklonimo višak posla u prevošenju lopte i pritisku. Kao svi umetnici, on mora da ima uslove da svojom umetnošću učini najbolje, a da se ne umori previše. Zamoliću ga, kao sve, da napravi odbrambeni korak unapred, ali ideja je da na terenu što je moguće duže budu dvojica momaka koji odlično kontrolišu loptu. Niko Manion i Alesandro Pajola će biti ti koji će poneti ovu čast i teret, rekao je Skariolo.

Košarkaši Virtusa iz Bolonje će uz Partizan biti jedni od glavnih favorita za osvajanje Evrokupa. Nažalost, u grupnoj fazi nećemo gledati susret ova dva kluba, ali je ako opravdaju očekivanja, sasvim realno da ga očekujemo u završnici takmićenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter