Raspored utakmica Superlige Srbije
FOTO: Youtube screenshot
in

POZNATE CIFRE KOJE KLUBOVI IZ SUPERLIGE DOBIJAJU ZA TV PRAVA: Partizanu i Zvezdi znatno veća suma!

U Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi održana je sednica Izvršnog odbora kojom je predsedavao zamenik predsednika srpske kuće fudbala.

Naša kuća fudbala je, kroz zvanično saopštenje, informisala javnost o tome kako će biti raspoređena sredstva dobijena novim ugovorom o televizijskim pravima sa Arenom Sport.

Članovi prvog i drugog ranga podeliće 5.500.000 evra. Najbolje su prošli večiti rivali, Crvena zvezda i Partizan, u čiju kasu će se sliti 800.000 evra. Ostali klubovi Superlige dobiće 250.000 evra. Timovi iz drugog ranga takmičenja dobiće po 25.000 evra:

– Članovi IO izrazili su zadovoljstvo startom nove sezone, dosadašnji tok prvenstva je na visokom nivou, znatno boljem nego ranijih sezona. Zajednica klubova kroz saradnju sa FSS čini sve da svake godine takmičenje bude kvalitetnije i bolje u raznim segmentima. Konstatovano je da se Srbija pridružila velikoj porodici evropskih saveza i liga koje koriste VAR tehnologiju u svom najjačem takmičenju. Zahvaljujući zajedničkom angažovanju FSS, Arenasport i Telekoma Srbija, VAR sistem je uveden u rekordnom roku. U septembru 2020. godine potpisan je ugovor sa Terra Adria, a u julu 2021. su bile prve implementacije i primene VAR sistema. Cilj je da svi klubovi imaju isti tretman. Srbija po oceni mnogi relevantnih faktora ima jedan od najmodernijih VAR sistema u Evropi. Svima u FSS imponuju pohvalne reči FIFA koja je izrazila svoje zadovoljstvo početnom fazom projekta, kao i UEFA, čiji je šef Sudijske komisije, Roberto Rozeti, u nekoliko navrata pokazao interesovanje za tok funkcionisanja VAR sistema u Srbiji-  stoji u saopštenju FS Srbije.

 

 

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

SRPSKE ODBOJKAŠICE FURIOZNE NA STARTU EVROPSKOG PRVENSTVA: Sledeća na redu je Francuska!

POVRATNIK U CRVENO-BELI DRES JEDVA ČEKA DA DOĐE U BEOGRAD: Biće lepo videti poznata lica, uzbuđen sam! (VIDEO)