0
AdmiralBet ABA Liga

IGOKEA UPUTILA DOPIS ČELNICIMA ABA LIGE: Promene u broju timova u plej-ofu!?

Objavljeno: 19.08.21 u 13:37

Možda naredne sezone budemo gledali drugačiji format regionalnog takmičenja. 

Čelnici kluba iz Laktaša poslali su dopis u kome zahtevaju da se poveća broj timova u plej-ofu, tako bi umesto četiri tima, bilo osam.

„Na prošloj Skupštini bilo reči o plej-ofu sa osam ekipa. Nakon dugo vremena imamo takmičenje sa 14 ekipa i mislim, po meni, da plej-of od četiri tima gubi smisao. I španska i turska liga igraju tako. Mislim da bi bilo veoma zanimljivo za celu ABA ligu, ali i za timove, da mogu da nađu neku svoju šansu i da jure to osmo mesto. Uvek se u vrhu ističu isti timovi, zašto i neki drugi klubovi ne bi imali priliku da odigraju još nekoliko jakih utakmica. Kada je veći broj timova gubi se neka razlika između njih. Tako da mislim da bi plej of sa osam timova donio mnogo više žara i borbe i ponavljam mnogo zanimljivijom bi ligu napravili“, izjavio je sportski direktor Igokee Vuk Radivojević.

Predstavnik Republike Srpske želi da se ova tačka stavi na red već na narednoj sednici Skupštine ABA lige. Za sada se nisu oglasili ostali klubovi povodom ovog predloga.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter