0
Evrokupovi

Aleksandar Stanojevic Partizan - Sochi Soci UEFA UECL third qualifying round, UEFA Europa Conference League 12.8.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

STANOJEVIĆ OPREZAN PRED PRVI MEČ PLEJ-OFA: Njegov prošli susret sa portugalskim predstavnikom se nije završio pozitivnim rezultatom!

Objavljeno: 18.08.21 u 12:13

Partizan je otputovao u Portugal na utakmicu protiv Santa Klare. 

Prva utakmica plej-ofa za ulazak u Ligu konferencija odigraće se na Azorskim ostrvima, a trener Partizana Aleksandar Stanojević upozorava da je portugalski prvoligaš opasan protivnik.

„Pripremamo se kao za svaku jaku utakmicu, u Sočiju nas je sačekala velika vlažnost vazduha, iznad 90 odsto, znamo šta nas čeka u Atlantiku, s tim da je temperatura niža nego u Rusiji“.

Ovo će biti drugi susret Stanojevića sa portugalskim timovima, u grupnoj fazi 2010. godine pretrpeo je poraz na obe utakmice.

„Prošlo je 11 godina, fudbal se promenio, drugačije se igra… Tadašnja Braga je završila kao trećeplasirana u grupi sa nama, a kasnije dogurala do finala Lige Evrope. Portuglaci su do ovog leta bili prvaci Evrope, liga im je zahtevna, Braga jeste veći klub, ali Santa Klara je u ekspanziji, napreduje iz godine u godinu“, nastavio srpski stručnjak.

Partizan je otputovao u Portugal bez nekoliko ključnih igrača i to bi mogao biti potencijalni problem.

„Dvomeč sa Olimpijom odigrala je samo bez trojice standardnih fudbalera. Tačno, dosta je obolelih, ali samo tri igrača su iz najboljih 11. Što se nas tiče, imamo veće kadrovske probleme. Nedostaju nam Nemanja Jović, Saša Zdjelar, Danilo Pantić, Aleksandar Šćekić je rovit… Videćemo kako ćemo se organizovati“.

Takođe je oprezan, ali se nada da će njegovi igrači uspeti da ostvare bitnu pobedu.

„Važno nam je da ostanemo u igri pred revanš. Nijedan rezultat vam ne garantuje prolaz ili miran uzvratni meč, ali je zadovoljavajući svaki koji ostavlja mogućnost da revašamo pred našim navijačima“, zaključio je trener Partizana Aleksandar Stanojević.

Prva utakmica plej-ofa za ulazak u Ligu konferencija Santa Klara-Partizan odigraće se u četvrtak sa početkom od 22:30 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter