0
Košarka

FOTO: NBA.com

JOKIĆ USKRAĆEN ZA IGRANJE NA BOŽIĆ: Prvi MVP od 2008. koji propušta meč!

Objavljeno: 18.08.21 u 09:45

NBA liga prekinula je jednu veliku tradiciju rasporedom za novu sezonu, direktno „oštetivši“ Nikolu Jokića.

Prvi put od 2008. godine u čuvenom Božićnom programu od pet mečeva 25. decembra neće igrati tim čiji je košarkaš bio MVP prethodne sezone.

A to je naš Nikola Jokić i njegovi Denver Nagetsi, prošlosezonski polufinalisti Zapadne konferencije.

Američka javnost koja simpatiše Nagetse smatra da je to samo još jedan u nizu poteza kojima se Nagetsi omalovažavaju. Jer je suludo da MVP ne igra za Božić.

Jokić je bio spektakularan prošle sezone sa prosekom od 26,4 poena, 10,8 skokova i 8,3 asistencija uz 60 dabl-dabl i čak 16 tripl-dabl mečeva.

Međutim, deo javnosti je umanjivao njegovu titulu isticavši da ju je dobio jer su glavni pretendenti Lebron Džejms, Džejms Harden i Džoel Embid imali problema sa povredama.

Iako je već godinama bez konkurencije najbolji centar NBA lige i najzaslužniji za dobre rezultate Nagetsa. Kao razlog zašto Denver nije dobio meč za Božić mnogi ističu 0-4 protiv Finiks Sansa u polufinalu Zapada prošle sezone.

Ove godine za Božić u SAD će u centru pažnje biti duel dva „supertima“ – Los Anđeles Lejkersa i Bruklin Netsa u Stejpls centru.

Međutim, ipak ćemo gledati jednog našeg košarkaša u toj čuvenoj noći, Bogdan Bogdanović će sa Atlanta Hoksima gostovati Njujork Niksima u Medison Skver Gardenu.

Preostali mečevi Božićnog programa su Milvoki Baks – Boston Seltiks, Finiks Sans – Golden Stejt Voriors i Juta Džez – Dalas Meveriks.

Tako ćemo gledati najveće NBA zvezde Treja Janga, Janisa Adetokumba, Džejsona Tejtuma, Stefa Karija, Devina Bukera, Luku Dončića, Donovana Mičela, ali ne i najkorisnijeg igrača lige.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter