0
Domaći fudbal

El Fardou Ben Nabouhane Crvena Zvezda - Cluj, UEFA Europa League Stadion Rajko Mitic Play-offs, 1st leg 17.8.2021. Beograd Srbija foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

BEN NADOMAK PANČEVA I ŽIGIĆA: Rekordi samo padaju!

Objavljeno: 18.08.21 u 13:58

Posle sinoćnog pogotka postao najbolji strani strelac u evropskim takmičenjima.

Crvena zvezda je uspela da savlada Kluž u prvoj utakmici plej-ofa za grupnu fazu Lige Evrope rezultatom 4:0, a među strelce se upisao i El Fardu Ben koji je postavio novi rekord-najefiksaniji stranac u evropskim takmičenjima.

Ben je stigao u Zvezdu 2018. godine iz Olimpijakosa i jedan je od igrača koji imaju najduži staž u trenutnom timu crveno-belih. Kada je obukao dres kao da je bio spreman da obori sve moguće rekorde kada su strani fudbaleri u pitanju.

Već drži rekorde za najviše nastupa(187) i najviše postignuti golova(67), a sinoćnim pogotkom je postao najbolji strelac u evropskim takmičenjima(13) i time preskočio upravo nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Ričmonda Boaćija. 

Benu nedostaje jedan gol u Evropi da se izjednači sa Darkom Pančevim, a zatim i da prestigne Nikolu Žigića(17), Boru Kostića i Dušana Savića(20), dok se čini da je rekord Zorana Filipovića(28) neprikosnoven. Ben je uspeo da obori sve rekorde što se tiče stranaca ne samo u Crvenoj zvezdi već i u kompletnom srpskom fudbalu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter