0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

SAVIĆ NAJAVIO BAR JOŠ DVA POJAČANJA: Želeli smo 12 domaćih igrača, ali neki ne žele u Srbiju!

Objavljeno: 17.08.21 u 09:18

Razgovarao je sa mnogim domaćim igračima.

Košarkaši Partizana su u hali Ranko Žeravica započeli pripreme za novu sezonu, a već danas će putovati na Zlatibor. Na prozivci su bili prisutni svi osim Mura i Pejdža, koji su i dalje u Americi, dok je Vil Mozli povređen. Sportski direktor crno-belih Zoran Savić, istakao je da je Željkova ideja bila da igra sa 12 domaćih igrača, ali da to nije moglo da se realizuje.

Kako je završena prošla sezona, bila je ideja da promenimo dosta igrača. Samim dolaskom Željka bila je ideja da napravimo tim sa 12 srpskih igrača, ali to je bilo nemoguće. Posle nekih razgovora sa igračima, vidiš da postoji njihova odbojnost dolasku u zemlju. Da li je to zbog očekivanja, pritiska ‘Zvezda – Partizan’, ne znamo to još, počeo je Savić.

FOTO: STARSPORT

Potom je nekadašnji sportski direktor Barselone otkrio da će u Partizan doći makar još 2, a možda i 3 pojačanja.

Ne znamo još. Minimalno dva, možda i tri igrača. Videćemo kada sve sagledamo. Ne žurimo još. Ne znam da je neko rekao u avgustu da ima loš tim. Svi imaju super timove, a videćemo kada krene sezona. Najbitnije je da budemo zadovoljni kada sezona bude privedena kraju.

KK Partizan-Prvi Trening-Okupljanje
Beograd, 16.08.2021.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Za sam kraj, Savić je istakao da je lako raditi sa ljudima kao što je Željko Obradović. Zaključio je da je najboljem evropskom treneru ovo možda i najgori tim u proteklih 20 godina, ali da će se on sigurno lako adaptirati.

Sa takvim ljudima je lako raditi. Radio je ovde, potekao je odave, zna šta je Srbija i odakle je otišao u svet. Osvojio je ovde sa malim budžetom, kao i sa Huventudom, onda je otišao u Real. Ovo mu je možda najgori tim u zadnjih 20 godina. Željko se jako dobro adaptira na nastalu situaciju, samim tim gledamo i dosta mladih igrača koji bi mogli da mogu da nam pomognu u toku sezone i u budućim godinama. Željko zna gde je došao, prošao je toliko velikih klubova i dobrih organizacija, da pokušavamo da deo tih stvari primenimo i u Srbiji, zaključio je Zoran Savić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter