0
AdmiralBet ABA Liga

Austin Hollins Euroleague, evroliga, Crvena Zvezda - Zenit 19.2.2021. (credit image & photo: Djordje Kostic / STARSPORT)

ITALIJAN JE BIO U PRAVU, ZVEZDA DOVELA BEKA ŠUTERA: Stiže u Beograd direktno iz Evrolige! (VIDEO)

Objavljeno: 17.08.21 u 08:15

Čeka se još centar.

Novi košarkaš Crvene zvezde dolazi iz ruskog Zenita, a deluje da je Dejan Radonjić skoro završio sa sklapanjem tima za narednu sezonu. U pitanju je Amerikanac Ostin Holins koji igra na poziciji beka šutera.

Holins je potpisao jednogodišnji ugovor sa aktuelnim šampionom ABA lige, a pored sjajnog napadačkog potencijala, karakteriše ga i odlična igra u odbrani. Amerikanac rođen 1991. godine je sedmo pojačanje Zvezde nakon potpisa Ivanovića, Vajta, Kalinića, Mitrovića, Lazarevića i Voltersa.

Nakon što 2014. godine nije izabran na draftu, Holins se odlučio da svoju karijeru gradi u Evropi. Igrao je dve sezone u drugoj francuskoj ligi, da bi 2017. pokazao pun potencijal nastupajući u Finskoj. Tu su ga primetili nemački skauti, pa je karijeru nastavio u Gizenu, a potom i u Rasti.

Na kraju 2019. godine i posle Raste, gde je u nemačkoj ligi beležio 16.5 poena uz šut za 3 preko 40%. priliku da ga potpiše iskoristila je ekipa ruskog Zenita, sa kojom je Holins stavio paraf na dvogodišnji ugovor. Protekle sezone, američki bek šuter je prosečno postizao 8.3 poena, pa je nakon završetka saradnje sa Zenitom do skoro nastupao i u NBA Letnjoj ligi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter