0
ATP

Tennis Tenis-Adria Tour-Alexander Zverev dolazak Alexander Zverev (L) and Novak Djokovic (R) Beograd,11.06.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

ZVEREV: ‘Olimpijsko zlato mi znači sve na svetu! Novak je neverovatan’

Objavljeno: 16.08.21 u 17:54

‘Kao da niko ne može da ga pobedi u velikom meču, pa je zato bilo posebno.’

Aleksander Zverev je ponosan na veliki uspeh koji je ostvario na Olimpijskim igrama u Tokiju! Nemački teniser tvrdi da mu je nedelja koju je proveo u Japanu, bila jedna od najlepših u životu.

Olimpijsko zlato mi znači sve na svetu. Ništa ne može da mi se poredi s time. Ne igraš samo za sebe, već i za svoju zemlju, kao i za celo selo tamo, tj. za sve druge nemačke sportiste. Osećaj je tamo kao da smo porodica, svi se podržavamo i gledamo jedni druge – ranije nisam tako nešto osećao. Ekstremno sam srećan i ponosan. To je bila jedna od najboljih nedelja u mom životu, ako ne i najbolja, ali i dalje sam gladan uspeha – poručio je Nemac.

Saša je birao reči kada je govorio o Đokoviću.

-Jesam bio emotivan tada, ali najemotivniji trenutak bila je pobeda nad Novakom, jer sam tada osigurao medalju za Nemačku. U finalu sam, najgore je srebro. Ne nosim baš mnogo srebra, ha-ha (aludirao je Zverev na zlatne lančiće oko vrata). Emotivno je bilo i zato što je on najbolji teniser na svetu, ove godine bez sumnje, osvojio je tri slema. Neverovatan je, kao da niko ne može da ga pobedi u velikom meču, pa je zato bilo posebno – rekao je Saša sa osmehom na licu.

Zverev će u narednim danima nastupati u Sinsinatiju. Nemac nikada nije ostvario trijumf na ovom turniru.

-Nadam se da ću to promeniti. Osećam se dobro na treninzima. Videćemo kako će teći. Jednom sam došao umoran posle titula u Vašingtonu i Montrealu, a bilo je i gustih mečeva, mislim da sam svaki put gubio u tri seta. Tako se pogodilo –  zaključio je  Zverev.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter