0
Fudbal

Foto: Starsport

U VOJVODINI SAM SAMO JA MOGAO DA RADIM: Lalatović pričao o Arabiji, uspesima Zvezde i Partizana, ali i ponudi koju je dobio!

Objavljeno: 14.08.21 u 12:52

Zadovoljan je i spreman za zvaničnu premijeru.

Nenad Lalatović će danas od 17.55 debitovati na klupi Al Batina. Srpski stručnjak je u razgovoru za MozzartSport istakao da Zvezda nije imala sreće protiv Šerifa, ali i da je navijao da Partizan prođe Soči. Pored toga, Lalatović je pričao i o tome zašto se u Saudijskoj Arabiji ne brine kada kasne isplate.

Rezultati nisu dobri za srpski fudbal. Zvezda je imala svoje šanse, ali nije uspela da eliminiše Moldavce. Nisu imali sreće protiv Šerifa, desi se loš dan. Nije na meni da kritikujem ili hvalim, ali želim sreću igračima, Stankoviću i navijačima da naša Zvezda uđe u Ligu Evrope. Ima dobrog trenera, sjajne igrače, navijače i upravu, te zaslužuje minimum plasman u Ligu Evrope. Navijao sam da i Partizan prođe, čestitam im iz sveg srca. Čestitam Stanojeviću, preporoio je Partizan, napravio je su dobru atmosferu i odlične rezultate, počeo je Lalatović.

Srpski trener je govorio i o Vojvodini, timu koji mu je obeležio karijeru u domaćoj ligi.

Vojvodina mi je trenerska majka, kruna na trenersku karijeru u Srbiji. Sa Novosađanima sam osvojio prvi trofej protiv Partizana koji je imao 20 puta veći budžet. Žao mi je što je Vojvodina u takvoj situaciji, da je uprava bila razumnija bila bi drugačija stuacija, ali ne želim da pričam o tome. Takođe, želim da zaštitim kolegu Đorđevića, nije lako jer ima 3-4 struje. Tu sam samo ja mogao da radim, znam kako, zato je Vojvodina igrala u Evropi. Niko ne priča o Standardu koji je bolji od LASK-a i najboljoj utakmici Vojvodine u prethodnih 5-6 godina, ali se mnogo toga promenilo. Politika kluba je takva, ne zameram im iako sam želeo da produžim saradniju, a nije bilo reakcije druge strane.

Dejan Stankovic Nenad Lalatovic Superliga Srbije, Super Liga, Crvena Zvezda – Vojvodina Belgrade, Serbia on April 29, 2021.
29.4.2021. April 29. 2021. Beograd, Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Potom se nekadašnji strateg Radničkog iz Niša osvrnuo na stanje fudbala u Saudijskoj Arabiji istakavši da takvo uređenje treba da postoji i u Srbiji.

Prvenstvo u Arabiji je počelo, igrači ovde zarađuju milione, dovode se velika imena, ali postoji disciplina i jasna pravila u organizaciji. Savez ne dozvoljava klubovima da registruju igrače dok ne izmire sve finansijske obaveze i sa tim problemom se susreće većina klubova. Moj klub, ali i pet najvećih imaju neizmirena dugovanja, a Fudbalski savez rigorozan je po tom pitanju što je normalno u 21. veku. Podržavam takvu politiku jer garantuje isplatu zasluženog i zarađenog novca svima. Koliko mi je krivo jer zaostaju isplate, toliko mi je i drago jer ekipa ne mora da razmišlja da li će dobiti svoj novac. Iz ovog razloga današnji debi ću igrati praktično bez pola tima jer nismo mogli da registrujemo osam igrača te su u konkurenciji četiri omladinca. Predsednik kluba i rukovodstvo, svesni okolnosti pružili su nam podršku i istakli da za nas prvenstvo počinje od 2. kola do kada će biti izmirena sva dugovanja. Situacija je specifična, ali se zna red i smatram da tako treba da bude svuda u svetu pa i u Srbiji jer igrač ne može da pruži 100 odsto ako nije primio platu šest meseci, istakao je Lalatović.

Nenad Lalatovic Finale Kupa Srbije Kup Vojvodina – Partizan 24. Jun 2020, 24.6.2020. Nis Srbija foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Zatim je otkrio i da je imao ponudu da preuzme U23 selekciju Azerbejdžana, ali da ju je odbio. Tamošnji Savez, bio je spreman da plati 150.000 dolara na ime obeštećenja, dok je srpski trener istakao da je zadovoljan u Al Batinu.

Imam apsolutno poverenje rukovodstva i odrešene ruke, što je veoma važno. Imao sam ponudu Azerbejdžanaca da preuzmem selekciju do 23 godine, bili su spremni da plate klauzulom predviđeno obeštećenje od 150.000 dolara, ali sam odbio tu ponudu. Iako je finansijska situacija takva da još nismo dobili ni dinar dok se ne isplate dugovanja, nemamo razloga za nezadovoljstvo jer smo svesni da ćemo dobiti novac. Došla su velika imena poput Maurisija i Akve, igrača koji nisu navikli da kasni isplata, ali će uskoro sve biti regulisano, zaključio je Lalatović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter