0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

NAKON ELIMINACIJE, BRĐANI SE OKREĆU PRVENSTVU: Petrović najavljuje pohod na tri boda u derbiju kola – ‘Da prekinemo niz poraza!’

Objavljeno: 14.08.21 u 17:20

Čukarički je posle ubedljivog poraza u Stokholmu od Hamarbija završio evropsku odiseju.

Brđanima sad ostaju borbe na domaćim frontovima, u Superligi i Kupu Srbije, a prvi naredni rival je niški Radnički (nedelja, 18,30 časova). Na stadionu na Banovom brdu biće igran derbi petog kola Superlige Srbije.

– Svima nam je vrlo teško pala eliminacija iz Evrope u Švedskoj. Bili smo prilično euforični posle pobede protiv Hamarbija u Beogradu, nije nam lako posle ubedljivog poraza. Jednostavno, Šveđani su pokazali da su bolji tim, kvalitetniji od nas, iako smo mi imali ogromnu želju da prođemo dalje, kazao je na početku razgovora za klupski sajt Đorđe Petrović, čuvar mreže Čukaričkog, koji je potom nastavio:

– Sad nam ostaje prvenstvo, da se ponovo izbori Evropa, da budemo u prve četiri ekipe. Možda da probamo da budemo i bolji od trećeg mesta koje smo osvojili prošle sezone. Naravno, velike ambicije imamo i u Kupu Srbije, želimo da dođemo do kraja.

Fudbal-Super League Season 2020/2021
Cukaricki-Zlatibor
goalkeeper Djordje Petrovic
Beograd, 20.02.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Jedan od najboljih mečeva Petrovića je upravo Kup duel protiv niškog Radničkog pre dve sezone, iako je tada primio dva gola.

– Dobili smo tada Radnički sa 3:2. Zaista lepo iskustvo, to je meč koji ću zauvek pamtiti, odbranio sam penal, prošli smo u polufinale Kupa.

U sutrašnjem meču Petrović ipak ne očekuje goleadu.

– Osim tog susreta, uglavnom su mečevi protiv Radničkog bili veoma tvrdi, sa malo golova, uglavnom jedan pogodak odluči pobednika. Dobro su otvorili sezonu, ipak u prošlom kolu izgubili od TSC-a. Iskusna su ekipa, odradićemo dobru analizu, znamo da nas čeka izazovna utakmica. Imamo dva poraza u nizu, to se dugo nije dogodilo u Čukaričkom. Na nama je da slavimo protiv Radničkog i da se vratimo u realnost, na domaći kolosek, kazao je Đorđe Petrović.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter