0
Domaći fudbal

FOTO: FK Radnički Niš

‘MERAKLIJE’ STIŽU NA BANOVO BRDO: Radnički želi da ‘namuči’ Čuku – ‘Ne idemo u Beograd sa belom zastavom’

Objavljeno: 13.08.21 u 14:11

Fudbaleri Radničkog u nedelju od 18.30 sati gostuju Čukaričkom, u utakmici petog kola Linglong Superlige Srbije.

Niški tim u ovaj meč ulazi kao osmoplasirani na tabeli sa pet bodova na svom kontu, dok je Čukarički na šestoj poziciji sa bodom više.

Šef stručnog štaba Nišlija Aleksandar Stanković govorio je o narednoj utakimici, a osvrnuo se i na učinak u uvodna četiri kola.

Pred nama je ozbiljan protivnik, koji će u ovaj meč ući u specifičnom raspoloženju posle eliminacije iz Evrope. Ne treba na to gledati kao na neki veliki neuspeh. Čukarički je svakako želeo uspeh u tom dvomeču, imao je svoje šanse u prvoj utakmici, ali treba sagledati realno sve okolnosti. I kvalitet rivala i neiskustvo našeg tima u međunarodnim takmičenjima. Sigurno je da je taj duel sa Hamarbijem ostavio trag na ekipi Čukaričkog, ali ne treba mi mnogo da se bavimo njima. Osvrnuo bih se i na našu situaciju, pošto vidim da se o nama previše rano priča negativno. Kada pogledam tabelu, vidim da imamo pet bodova i da smo na osmom mestu, četvtoplasirani ima jedan bod više od nas, tako da ne vidim tu neki veliki i dramatični problem, jer je početak sezone. Znam šta nam sledi, ali to isto sledi i drugim ekipama. Mi iz dosadašnje četiri utakmice treba svi zajedno da izvučemo pouke. Ja sam ih izvukao. Posle meča sa TSC-om sam javno rekao koje su moje greške. Bilo je teško, ali treba svi da se pogledamo u oči, da prihvatimo greške i nastavimo dalje – rekao je Stanković, a onda se podrobnije okrenuo sledećem rivalu.

Todor Petrovic Superliga Srbije, Super Liga, Cukaricki – Radnicki Beograd Srbija 13.3.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Čukarički je kvalitetna ekipa. Prošle sezone je bio treći na tabeli, ove nas je predstavljao u Evropi. U pitanju je jako organizovan klub, imaju dobro izbalansiran tim na svim pozicijma i pred nama je izuzetno zahtevno gostovanje. Ali mi znamo šta nam je činiti. Predstavljamo klub sa velikom tradicijom i u skladu sa tim treba i da se ponašamo. U Beograd ne idemo sa “belom zastavom”, već idemo da se nadigravamo. Treba da budemo fokusirani tokom svih 90 minuta, da greške svedemo na minimum i da to što je bilo loše u prvom poluvremenu utakmice sa TSC-om, ne ponovimo. Tu pre svega mislim na energetski deo. Treba da izađemo motivisani, šansu imamo i ako budemo pravi, smatram da nema razloga da ne ostvarimo dobar rezultat. Poštujemo ih, ali znamo i naše kvalitete i pokušaćemo da ih demonstriramo da terenu. Još uvek ne znam da li ćemo biti kompletni na ovom gostovanju. Miljan Škrbić je povređen, nije trenirao nekoliko dana, a da li će i koliko moći da nam pomogne odlučiće naši doktori dan pre utakmice. Ostali su spremni. Mogu da kažem da će Pejović biti starter, za razliku od prošlog kola, a da je Ristić nadomak prve postave – istakao je Stanković.

Pouzdani vezista Aleksandar Pejović nada se dobroj igri Radničkog u nedelju.

Borivoje Ristic Superliga Srbije, Super Liga, Cukaricki – Radnicki Beograd Srbija 13.3.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Oni su odličan tim, ali mnogo toga će zavisiti i od nas. Ako se od starta “namestimo” na terenu kako treba i ako uspemo da uspostavimo naš ritam, smatram da imamo šansu da se u Niš vratimo zadovoljni. Atmosfera u ekipi je odlična, motivisani smo i verujemo u našu kvalitetnu partiju i uspeh- kazao je Pejović.

Duel protiv Čukaričkog najavio je i mladi fudbaler Radničkog Petar Ristić.

– Dobro se se spremili za narednog protivnika, analizirali smo ih do tančina i znamo šta treba da uradimo na terenu. Nadam se da ću dobiti šansu da igram i spreman sam da svojom energijom pomognem ekipi. Čukarički respektujemo, ali znamo kako da igramo na Banovom brdu. Imali smo u prethodnom period nekoliko uspeha na tom stadionu i ne vidim razlog da i sada ne bude tako- izjavio je Ristić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter