0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

VELIKI IZAZOV ZA EKIPU SA BANOVOG BRDA! HOTSPORT ANALIZA: Asmir Kajević veruje u pozitivan ishod! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 12.08.21 u 13:22

Ekspedicija Čukaričkog se nalazi u Švedskoj!

U četvrtak od 18:45h, Hamarbi će na svom terenu ugostiti ekipu Čukaričkog. Revanš meč 3. kola kvalifiakcija za ulazak u grupnu fazu Lige konferencija se igra na ‘Tele2 Areni’ u Stokholmu.

Prva utakmica je odigrana u glavnom gradu Srbije. Brđani su prethodnog četvrtka pokazali kvalitet i fenomenalnom igrom su uspeli da dođu do trijumfa.

Utakmica je završena rezultatom 3:1, a u strelce su se upisali Đorđe Jovanović jednom i Marko Docić u dva navrata.

David Accam Marko Docic Uros Drezgic Cukaricki – Hamarbi Hammarby DAC UEFA UECL Europa Conference League 5.8.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Ekipu sa Banovog brda danas očekuje veoma težak zadatak. Tim koji sa klupe predvodi Miloš Milojević je poslednji put poražen na svom terenu u novembru 2020. godine. Očekuje se da će na tribinama velelepnog stadiona u Stokholmu biti oko 8.000 navijača domaće ekipe. Glavni arbitar meča biće Denis Higler iz Holandije. Sudija je domaćoj javnosti poznat po utakmici TSC – FCSB, kada je isključio dva igrača ekipe iz Bačke Topole. Njegovi asistenti su Rožije Honig i Čarls Šap, dok će četvrti arbitar biti Rob Dijperink.

Podloga na ‘Tele2 Areni’ je veštačka i veoma je važno što je ekipa iz Beograda juče imala priliku da trenira na istoj.

Nema sumnje da će domaći morati da krenu u ofanzivu od samog starta meča, ali ako Čukarički bude na svom nivou, Šveđani će se naći u velikom problemu.

Obe ekipe su za vikend nastupale u nacionalnim šampionatima. Ni Hamarbi, kao ni Brđani, ne mogu da se pohvale rezultatom.

Švedska ekipa je remizirala sa Geteborgom i meč je završen bez golova. Čukarički je na gostovanju u Lazarevcu poražen od Kolubare sa 3:1.

Ekipa sa Banovog brda je nametnula inicijativu i kontrolisala je posed lopte tokom duela u glavnom gradu Srbije. Sa druge strane, izabranici Miloša Milojevića su skrenuli pažnju odličnom igrom u tranziciji. Šveđani su jedini pogodak na meču postigli upravom iz kontranapada.

Navijači Čukaričkog, kao i svi ljubitelji fudbala, imaće priliku da preko malih ekrana gledaju Brđane. Utakmicu će prenositi RTS i TV Arena sport.

Gustav Ludwigson Cukaricki – Hamarbi Hammarby DAC UEFA UECL Europa Conference League 5.8.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Pobednik ovog okršaja, odmeriće snage sa boljim iz duela Bazel – Ujpešt. Ekipa iz Švajcarske je na prvom meču slavila rezultatom 1:2.

Za HotSport je, direktno iz Stokholma, govorio sjajni vezista Asmir Kajević. Jedan od lidera ekipe iz Beograda smatra da Čukarički zaslužuje prolazak u narednuu fazu takmičenja.

Asmir Kajevic Superliga Srbije, super liga Cukaricki – Vozdovac Belgrade, Serbia Novembar 7. Beograd, Srbija 7.11.2020. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

U sredu ste doputovali u Švedsku. Ekipa je odradila prvi trening. Kakvi su uslovi za igru i da li ste zadovoljni?

AK: Uslovi za igru više odgovaraju domaćinu. Razlog je jasan, u pitanju je veštačka trava. Svakako, mi smo sinoć odradili trening i koliko, toliko, nadam se da smo uspeli da se adaptiramo. Veoma je lep osećaj igrati na ovakvom stadionu.

Kako ukratko opisuješ igru svoje ekipe u prvom meču?

AK: U Beogradu smo pokazali da posedujemo kvalitet! Odlučno smo izašli visoko, da ih napadnemo bez kalkulisanja. To se isplatilo!

Djordje Jovanovic Cukaricki – Hamarbi Hammarby DAC UEFA UECL Europa Conference League 5.8.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Kakva su tvoja očekivanja pred večerešnji duel i šta izdvajaš kao najveći kvalitet protivnika?

AK: Očekujem njihovu veliku ofanzivu. Nadam se da ćemo uspeti da zaustavimo njihove nalete i da ćemo profitirati iz toga. Jasno je da je njihov najveći kvalitet brzina prilikom napada – jasan je Asmir.

U Beogradu ste ostvarili sjajan rezultat. Koliko je teško ‘ostati na zemlji’ i izaći na teren maksimalno fokusiran, kao da se ništa nije dogodilo?

AK: Sigurno neće biti lako, ali motivisani smo. Bila bi velika šteta da ispustimo prednost i igru koju smo pokazali u Beogradu i da se ne plasiramo u plej-of – zaključio je Kajević u razgovoru za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter