0
Evrokupovi

FOTO: Screenshot/Twitter/UEFA

SUPERKUP: Čelsi posle penal-drame protiv Viljareala, pokazao da je najbolji u Evropi!

Objavljeno: 11.08.21 u 23:49

Prvi evropski trofej u novoj sezoni, osvoila je ekipa Čelsija, drugi ptu klupskoj istoriji!

Na stadionu ‘Vindzor park’ u Belfastu tokom 120 minuta fudbala bilo je nerešeno, 1:1, a Čelsi je boljim izvođenjem penala, 6:5, stigao do trofeja.

Čelsi je bolje ušao u utakmicu, pošto je Verner umalo postigao gol posle samo šest minuta igre. On nije pogodio, ali se incijativa Plavcima isplatila u 27. minutu. Tada je Kai Haverc odlično centrirao, Timo Verner propustio loptu, a na pravom mestu je bio Hakim Zijeh, koji je loptu poslao u mrežu. Samo desetak minuta kasnije, na 2:0 je mogao da povisi Zuma, ali je Viljareal imao sreće, a ‘žuta podmornica’ je prvi put zapretila ozbiljnije u nadoknadi prvog poluvremena, kada je Alberto Moreno pogodio prečku.

To je bila incijalna kapisla za bolju igru španskog tima u nastavku. Đerar Moreno je posle sedam minuta u drugom poluvremenu pogodio stativu, a Viljareal je tokom drugog poluvremena bio ekipa koja napada, uz potpunu kontrolu. Čelsi je odolevao sve do 73. minuta, kada je Dije asistirao, a Đerar Moreno postigao gol za izjednačenje. Plavci su se trgli u završnici, ali nisu mogli do gola, pa je utakmica otišla u produžetke. Tokom dodatnih pola sata, veliku priliku je ima Kristijan Pulišić, koji nije uspeo da Havercov odbitak pretvori u gol i to je ujedno bila jedina opasnija situacija u tom delu, tokom kog se Viljareal branio i dočekao penale.

Već u prvoj penal-seriji, Asenho je odbranio udarac Havercu, Moreno pogodio za prednost Viljareala (0:1).  U drugoj seriji Azpilikueta je pogodio, a Kepa odbranio Mandiju za izjednačenje (1:1). U trećoj seriji su pogodili Alonso i Estupinjan (2:2), a u četvrtoj Maunt i Gomez (3:3). U petoj seriji je pogodio Žoržinjo, a onda izjednačio Raba (4:4). Čelsi je ponovo poveo preko Pulišića, pa je Fojt izjednačio, a presudna je bila sedma serija. Tada je Ridiger pogodio, a Kepa odbranio  udarac kapitena Viljareala, Raula Albiola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter