2
Evrokupovi

FOTO: STARSPORT

ZVEZDINA KATASTROFA U MOLDAVIJI: Ništa od Lige šampiona, crveno-beli se obrukali kao nikada do sad!

Objavljeno: 10.08.21 u 20:57

U okviru trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, Crvena zvezda je izgubila od Šerifa minimalnim rezultatom – 1:0.

Podsetimo, prvi meč koji je odigran u glavnom gradu Srbije pre sedam dana završen je nerešenim rezultatom – 1:1. U plej-of rundi, Šerif će se sastati sa pobednikom iz revanša Legija – Dinamo Zagreb.

Jedan od najboljih igrača na terenu u prvom poluvremenu bio je Filipo Falko koji je jedini pokušavap da ugrozi gol domaće ekipe. Već u 7. minutu, Italijan je ‘nanizao’ nekoliko igrača Šerifa, ali je njegov šut izblokiran.

FOTO: STARSPORT

Moldavski klub je mogao da stigne do vođstva u 14. minutu, kada je Dulanto nakon prekida ostao usamljen na drugoj stativi, gađao je glavom od zemju – ali nije bio precizan.

Fudbaler od koga se uvek najviše očekuje jeste Aleksandar Katai. ‘Magiko’ je prvi put šut oprobao u 25. minutu, udaljenost je bila poprilično velika, a lopta je otišla daleko od leve stative.

Za veoma kratki vrmeneski period, glavni arbitar meča je žuti karton izvadio čak četiri puta, i to svaki put za igrače Šerifa. Najpre je Kolovos dobio karton zbog starta na Srniću, a potom i Kristijano, a na kraju i Žulijen i Kastanjeda, koji je prigovarao sudiji.

U drugom minutu nadoknade vremena Šerif je došao do vođstva. Nakon jednog centaršuta, Armolede je bio najviši u skoku i sjajnim udarcem glavom je uspeo da matira Milana Borjana.

Na poluvremenu, Dejan Stanković je morao da reaguje i napravi određene izmene u svom timu. Umesto Dionija i Falka, na teren su ušli Krstović i Ben.

Prvih 10 minutu u drugom delu igre, ekipa srpskog šampiona nije uspela da stvori pravu priliku nakon koje bi stigla do izjednačenja. U 56. minutu, Šerif je zapretio iz jedne kontre, Traore je oprobao šut ali je lopta otišla daleko od gola na kojem se nalazi Milan Borjan.

Stanković se opredelio za još jednu izmenu, Veljko Nikolić je ušao umesto Srnića i odmah zapretio po gol domaće ekipe. Ben je uposlio mladog vezistu, koji je sa nekih 18 metara sjajno šutirao, ali je čuvar mreže Šerifa sjajno reagovao i sačuvao svoj gol.

FOTO: STARSPORT

U 64. minutu Dejan Stanković je iz igre izveo Aleksandra Kataija i pružio šansu Nenadu Krstičiću. Ovo jeste čudna odluka šefa stručnog štaba crveno-belih, ali ruku na srce, Zvezdin kreativac danas nije zablistao na terenu.

Mogla je Zvezda da stigne do izjednačenja u 66. minutu, najbolju priliku na utakmici imao je Mirko Ivanić. Nakon sjajne akcije, Ivanić je izašao sam pred golmana Šerifa, ali je šutirao veoma loše i propustio veliku šansu da se upiše u strelce.

Popularni ‘Mister’ se uzda u momke koji nisu imali minutažu u novoj sezoni, pa je umesto Sekua Sanoga, na teren ušao Željko Gavrić i pokušao da unese svežinu koja je neophodna Crvenoj zvezdi. U 82. minutu, Keston Hulijen je mogao da poveća prednost na 2:0, ali zahvaljujući Milanu Borjanu rezultat je ostao nepromenjen.

FOTO: STARSPORT

Zvezda ne može da stvori konkretnu priliku. Ivanić je u 88. minutu šutirao preko gola, ni njemu večeras ne polazi ništa za rukom. Dva minuta kasnije, Rodić je ubacio oštru loptu na peterac sa leve strane, ali Krstović kasni na nju i propala je velika šansa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HOT SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

0
0

2 Komentara

  1. Posto je očito da je go pao iz ofsajda nekako mi je lakse iakp Zvezd nema tim za ligu sampiona a ni za osvajanje lige Srbije.Uzgled Krstović nije format igraca za Zvezdu.Nista ne zna.

    0
    0
    Odgovori
  2. Jedni sa zvezdom na prsima (a nisu komunisti, iako su bili deo sssr-a) ostali bez vazduha vec u 60.
    A ovi drugi sa zvezdom, komunistickom….imaju sami dva fudbalera u timu. Oba su ukrsli od Vojvodine…. Katai koji je za 3 nivoa ispred svih i Ivanic , kojeg ne ide ali bar pokusava.
    Ostali su tu samo da popune broj i neko opere pare preko njih.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter