0
Košarka

Filip Petrusev Reprezentacija kosarka Srbija - Italija FIBA Olimpijski Kvalifikacioni Turnir Beograd, Srbija in Belgrade Serbia, 4.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

PETRUŠEV DEBITOVAO U LETNJOJ LIGI, JOŠ ČEKA ANGAŽMAN: Popravio je odbranu, fali još realizacija!

Objavljeno: 10.08.21 u 08:38

Nadamo se da će pronaći svoju formu.

Srpski reprezentativac Filip Petrušev, ove godine je izabran od strane Filadelfije kao 50. pik na NBA draftu. Kako sada stvari stoje, on karijeru neće odmah nastaviti u NBA ligi, već će provesti još neko vreme u Evropi.

Petrušev koji je ove godine osvojio priznanje i za MVP-ja ABA lige, sinoć je debitovao u NBA Letnjoj ligi. Njegova Filadelfija je savladala Dalas sa 95:73, a nekadašnji košarkaš Mege je na terenu proveo 19 minuta.

Milos Teodosic (L) and Filip Petrusev
Kosarka-Srbija v Meksiko-Prijateljski mec
Beograd, 06.23.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Srbin nije uspeo da pokaže svoj poenterski potencijal pošto je meč završio sa 5 poena i 4 skoka. Ipak, njegov napredak u odbrani bio je vidljiv, pa je na ovom duelu zabeležio 3 blokade uz jednu ukradenu loptu.

Narednu utakmicu Filadelfija će igrati protiv Atlante u noći između 11. i 12. avgusta. Prethodnih nedelja, pričalo se da bi Filip svoju karijeru mogao da nastavi u Partizanu, koji je u potrazi za centrom, ali za sada nije došlo do potpisa.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter