0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Borac/Duško Radišić

NOVO LICE U ČAČKU: Borac doveo nekadašnjeg bisera Crvene zvezde!

Objavljeno: 10.08.21 u 16:58

Čačani su predstavili novog igrača!

Bojan Tomašević (20 godina, 203 cm) novo je pojačanje KK Borac! Mladi košarkaš rodom iz Crne Gore sutra će sklopiti ugovor sa klubom, koji će važiti u naredne tri godine. Inače, Tomašević igra na poziciji krilnog centra. Novi igrač Borca je poslednje dve godine proveo u ekipi Dinamika, a košarkašku karijeru je započeo u ekipi OKK Montenegro iz Nikšića.

Sledeća stanica bila je Crvena zvezda, u koju je stigao 2015. godine. Nastupao je za mlađe kategorije beogradskog sastava, sa kojima je beležio velike uspehe, jer je osvajao kadetsko i juniorsko prvenstvo. Godine 2019. iz crveno-belog tabora je prebačen u FMP, a u ekipi iz Železnika je upisao prve minute u seniorskom uzrastu. Upravo je iz te ekipe krajem 2019. godine prešao u Dinamik, gde je igrao naredne dve sezone u ABA 2 ligi i KLS takmičenju.

Bojan Tomašević može da se pohvali i da je bio član kadetske reprezentacije Crne Gore, sa kojom je 2017. godine osvojio drugo mesto na Evropskom prvenstvu. Tada je čak izabran u grupu od najboljih pet igrača takmičenja. Takođe, dve godine kasnije je na Evropskom prvenstvu za juniore bio najbolji strelac, a upisivao je prosečno 21 poen.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter