1
Domaći fudbal

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

SAOPŠTENJE FK NOVI PAZAR: ‘Navijači Partizana su od samog starta krenuli sa nacionalističkim skandiranjem, sa jasnim ciljem provokacije’

Objavljeno: 09.08.21 u 15:18

‘Ekipi Partizana i upravi kluba čestitamo na ostvarenom rezultatu! Izvinjavamo se igračima Partizana zbog vređanja neodgovornih pojedinaca iz redova naših navijača.’

Saopštenje FK Novi Pazar prenosimo u celosti.

-U javnosti su se pojavili informacije a naročito dezinformacije o dešavnjima na Gradskom stadionu zbog čega želimo na ovaj način da se oglasimo i damo nekoliko elementarnih činjenica:

1. Prvih 20 minuta proteklo je bez ikakvih problema i sve je slutilo na pravi fudbalski spektakl, dok se nisu pojavili navijačii Partizana koji su od samog ulaska odmah istakli nacionalističke transparente i krenuli sa nacionalističkim skandiranjima, sa jasnim ciljem provokacije domaće publike. Na nacionalistčke parole navijači Novog Pazara su prvo odgvorili zvižducima sve dok nisu gostujući navijači krenuli sa povicima ‘nož, žica, Srebrenica’ na šta su usledili, takođe neprihvatljive, političke i nacionalističke parole od strane navijača Novog Pazara koji su se nalazili na zapadnoj tribini stadiona.

2. Na severnoj tribini gde su bile dve organizovane grupe navijača Novog Pazara nije bilo nacionalističkih transparenta niti su se mogla čuti nacionalistička skandiranja. Pojedini takozvani navijači Pazara sa zapadne tribine svojim nepromišljenjim skandiranjima, kojima nije mesto na stadionu Novog Pazara, naneli su ogromnu štetu klubu jer su svojim istupima samo omogućili da se pravi veštačka ravnoteža u raspodeli krivice između navijača Partizana i navijača Novog Pazara, a svako ko je bio na terenu mogao je da vidi da to nije istina i da su navijači Partizana bili okidač za sva kasnija dešavanja. Ti isti navijači Novog Pazara su skandirali uprava napolje, a u toj upravi sede ljudi koji daju svoj novac za klub, bez kojih bi klub prestao da funkcioniše. Očito da ti navijači ne dolaze na stadion niti iz sportskih niti iz fudbalskih razloga. Uostalom ti takozvani navijači su pogodili dva naša igrača, koji su zadobili teške povrede glave u oba slučaja. Oni se trenutno nalaze na detaljnim intezivnim pregledima u novopazarskoj bolnici, gde se strahujhe da se radi o ozbiljnjim povredama.

3. Ekipa Partizana je bila bolja ekipa na terenu, upravi i igračima čestitamo na ostvarenom rezultatu. Istovremeno se izivnjavamo igračima Partizana i našim sponzorima zbog vređanja neodgovornih pojedinaca iz redova naših navijača.

4. Službena lica i delegati FSS odradili su svoj posao za svaku pohvalu kao i sudijski tim predvođen sudijom Milanom Milanovićem.

5. Novi Pazar ostaje fudbalski grad i grad sporta, u njemu su svi dobrodošli. Želimo da se sa svima takmičarski nadmećemo i uvek ćemo osuditi neprimerene postupke naših navijača a gostujući navijači koji fer i sportski navijaju za svoj klub su uvek dobrodošli. Takođe nećemo dozvolit da naš stadion bude mesto izržavanja najprimitivnijih nacionlastičkih i političkih strasti.

UO FK NOVI PAZAR – navodi se u  saopštenju.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter