0
olimpijske igre

Milos Cuk Nikola Jaksic Vaterpolo svetska liga, POLU-FINALE Beograd, Srbija , 22.6.2019. Srbia - Australija foto: Pedja Milosavljevic

SRBIJO BUDI PONOSNA NA SVOJE DELFINE: Ima li ko jači – legendarna generacija nije mogla da se oprosti na bolji način!

Objavljeno: 08.08.21 u 10:39

Nakon velike borbe u polufinalu, izabranici Dejana Savića za zlatno odličje borili su se protiv Grčke.

Naši vaterpolisti brane zlatnu medalju osvojenu iz Rija i iskoristili su priliku da donesu treće zlato Srbiji na Igrama u Tokiju.

„Delfini“ su u finalu pobedili Grčku rezultatom 10:13 (3:6, 4:2, 2:2, 1:3).

Da, vaterpolo je takav sport koji igraju svi, ali na kraju uvek pobedi Srbija. Ovo je šesto za našu zemlju šesto uzastopno olimpijsko odličje.

Naša reprezentacija je bolje otvorila utakmicu, igrali smo dobru odbranu, i brzo stigli do prednosti od 5:2, zahvaljujući golovima Pjetlovića, Filipovića i Jakšića.

U jednom trenutku, došlo je do pada koncentracije u odbrani, odnosno, prilikom postavljanja blokova, što su strpljivi Grci iskoristili i došli do izjednačenja. Savić je morao da prekine taj niz, razmenio je po koju reč sa momcima, i to je urodilo plodom.

Srbija je bolje počela i u drugom poluvremenu, Mandić je našoj selekciji doneo prednost od dva gola. Grci su nastavili da se bore i ponovo su izjednačili sredinom treće četvrtine, golovima Murikisa i Funtulisa (9:9). Nedostajalo je u tim momentima i sreće „delfinima“, jer je Rašović pogodio prečku, a Pijetlović i Dedović stativu.

U poslednjem delu, odbrana koju predvodi Branislav Mitrović je sjajno funkcionisala, igrali su naši momci kao da je nerešeno. Naleti Grka nisu mogli da probiju srpski bedem i Srbija je u poslednjem minutu znala da se ime olimpijskog šampiona neće promeniti.

Nažalost, sedmorica legendarnih igrača oprašta se od igranja u reprezentaciji, a to su Filipović, braća Pijetlović, Bane i Stefan Mitrović, Prlainović i Aleksić. 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter