1
olimpijske igre

FOTO: Twitter/@OKSrbije

ISTORIJSKI USPEH: Srbija je u Tokiju oborila rekord po broju medalja, ipak nismo najbolji u regionu!

Objavljeno: 08.08.21 u 15:57

Sjajan nastup srpskog olimpijskog tima u Tokiju…

Naši sportisti se u domovinu vraćaj sa ukupno devet osvojenih medalja, što je novi rekord, oboren posle pet godina, jer je u Riju bilo osam odličja za našu zemlju. Zlatne medalje za Srbiju su osvojili Milica Mandić, Jovana Preković i vaterpolisti, do srebre je stigao Damir Mikec, a bronze Tijana Bogdanović, Zurabi Datunašvili, Milenko Sebić, odbojkašice i basketaši.

Ovim rezultatom, Srbija je zauzela 28. mesto na listi osvajača medalja, dok su ispred nas od država iz regiona, samo Hrvati, koji imaju manji broj medalja, ali su presudila srebra. Hrvatska je sa tri zlata, isto toliko srebra i dve bronze na 26. poziciji, dok je Mađarska još bolje plasirana, pošto je bila na 15. mestu sa šest zlata, sedam srebrnih medalja i još isto toliko bronzanih.

U konačnom plasmanu najbolje su SAD sa najviše ukupno osvojenih medalja 113, kao i najviše zlata, 39, dok imaju i 41 srebro i 33 bronze.

0
0

1 Komentara

  1. Nama Hrvati ne bi trebali biti merilo!
    Srbija po potencijalu treba da osvoji najmanje 5 zlatnih i srebrnih medalja a bronzane su svakako rezidual masovnosti sporta u jednoj zemlji! Mi u nasoj politici razvoja sportske kulture treba da damo prioritet na olimpijske sportove,posebno one koji su vise-kategorijani jer donose vise trofeja.Mislim da treba akcentirati na razvoju boksa,vodenim sportovima (veslanju ,kanuu i kajaku i naravno-plivanju), i borilackim disciplinama, narocito rvackim.Cak se usudjujem reci da treba triplirati ulaganja u te sportske discipline.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter