0
olimpijske igre

Zurab Datunasvili 5.8.2021. foto:Pedja Milosavljevic / STARSPORT

DATUNAŠVILI NE PRESTAJE DA ODUŠEVLJAVA: Osećam Srbiju kao svoj dom, možda osnujem porodicu ovde!

Objavljeno: 08.08.21 u 16:41

Datunašvili se sve više oseća kao Srbin.

Rvač Zurab Datunašvili uspeo je da prigrabi simpatije u Srbiji za veoma kratak period. On je stekao ogromnu popularnost nakon što je našoj državi doneo bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Rođeni Gruzijac je počeo da se bori za Srbiju od 2019., ali ju je za kratko vreme zavoleo .

Naša zemlja mu je pružila šansu kada mu je bilo najteže, a on joj se odužio na najbolji mogući način.

– Bio sam na korak da 2019. godine završim karijeru. Posle tog incidenta mi nije bilo dozvoljeno da se bavim onim što najviše volim, Savez me je minirao i nisam znao šta dalje. Jednog dana sam razgovarao sa mojim prijateljem Mihailom Kadžajom, koji je u to vreme već rvao za Srbiju i objasnio mi situaciju. Rekao mi je da će pričati sa ljudima iz ovdašnjeg Saveza i videti da li su zainteresovani. Posle otprilike dva meseca sa mnom je kontaktirao Željko Trajković, predsednik Rvačkog saveza Srbije, koga uopšte nisam poznavao tada. Upoznali smo se, ušli u komunikaciju i posle nekog vremena sam dobio dozvolu da nastupam za Srbiju – rekao je Datunašvili koji je bio gost redakcije “Večernjih novosti”.

Rekao je da mu se sviđa ovde i da razmišlja da u Srbiji zasnuje porodicu.

– Stvarno osećam Srbiju kao svoj dom, možda i jednog dana posle završetka karijere ostanem i osnujem porodicu ovde. Ne bih imao ništa protiv. Sviđa mi se zemlja i sve što je čini. Pravoslavac sam, vera ima bitnu ulogu u mom životu, ali to ne pokazujem drugim ljudima. Bog mi je pomogao i doveo me dovde, verujem da se sve dešava u životu sa razlogom. Da su se Igre u Tokiju održale 2020, kao što je i bilo planirano, ja na njima ne bih učestvovao, a samim tim ne bih imao priliku da osvojim medalju – poručio je Datunašvili.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter