0
Fudbal

Fudbal Soccer UEFA EURO 2020 Qualifiers- Playoff-Srbija v Scotland head coach Ljubisa Tumbakovic Beograd, 12.11.2020. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

TUMBAKOVIĆ SUROVO ISKREN: Zalutao sam u selekciju Srbije, nisam trebao da napustim Crnu Goru!

Objavljeno: 07.08.21 u 20:10

Tumbaković smatra da je pogrešio!

Nekadašnji selektor Crne Gore i Srbije Ljubiša Tumbaković, pričao je o njegovom radu u obe reprezentacije. Najtrofejniji trener Partizana smatra da je doneo lošu odluku o preuzimanju Srbije.

Fudbal Football – UEFA Nations League-Group Stage
Srbija v Rusija
head coach Ljubisa Tumbakovic
Beograd, 18.11.2020.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

“Ostaje žal za Crnom Gorom. Ona mi je dala šansu da se ostvarim kao selektor, uživao sam u radu tamo i na kraju smo imali jednu ozbiljnu priču, način igre, selekciju igrača, viziju… I onda dođe utakmica koja nema veze sa sportom i sve opredeli. Pravio sam greške tokom života i tada sam mislio da je ta odluka prava, da treba da se ispoštuje iz patriotskih razloga. To ljudi tamo nisu prepoznali i tako smo završili sjajnu saradnju.’ – rekao je Tumbaković a potom nastavio o Srbiji:

‘Zalutao sam u selekciju Srbije. To je sigurno jedan ideal i kraj neke priče. Ako to imaš u CV-ju, ti si onda ostvaren. Žao mi je što sam otišao iz Crne Gore i žao mi je što sam bio selektor Srbije. U Crnoj Gori smo napravili dobru priču, dugoročne planove… Onda dođem u grad u kojem sam rođen i jednostavno nemam utisak da je atmosfera onakva kakvu sam očekivao. Utakmica protiv Turske odigrana je maestralno, Norveška maestralno, Mađarska isto… Igrači koji su tek ubačeni i igrači koji su zaboravljeni su postali afirmisani. Onda ne napraviš rezultat i gotovo. Ako je to razlog da selektor treba da ode – pa nek ide, al onda tapkamo u mestu. Ja sam bio nov tamo, zalutao sam jednostavno. Bila je to mnogo loša odluka.’ – zaključio je nekadašnji selektor Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter