0
AdmiralBet ABA Liga

Kosarka EuroCup season 2017-2018 Partizan v Alba (Berlin) Head coach Miroslav Nikolic and Novica Velickovic (R) Beograd, 14.11.2017. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

MUTA NIKOLIĆ JE 2017. HTEO DA DOVEDE SMAILAGIĆA U PARTIZAN: Neki strućnjaci su rekli da će izgoreti, odmah sam zvao Željka!

Objavljeno: 07.08.21 u 19:53

Mogao je stići i ranije.

Alen Smailagić je nakon Pantera, Lideja, Avramovića, Kuruca i Mura šesto Partizanovo pojačanje za novu sezonu. U tabor crno-belih stigao je iz ekipe Golden Stejt Voriorsa, a nakon dolaska u najtrofejniji srpski klub, oglasio se i bivši trener Partizana Miroslav Muta Nikolić.

Iskusni trener je u razgovoru za MaxBet Sport istakao da je dugo pratio Alena, već dok je bio u mlađim kategorijama. Nikolić navodi da je Smailagić bio pred potpisom za Dinamik, koji je on tada vodio, čak su i papiri bili spremni, ali je on tada preuzeo Partizan.

Pratio sam ja Alena, dugo sam ga pratio, još dok je bio u mlađim kategorijama. Svideo mi se se odmah, strašan mladi igrač, fantastične fizičke predispozicije. Može da igra na nekoliko pozicija, ma čudo od igrača. Bio sam još u Dinamiku i sve sam radio da on pređe kod nas. Bilo gotovo i dogovoreno, samo papiri da se potpišu, počeo je Muta.

FOTO: KK Partizan

Potom je dodao da je Smailagića želeo da povuče sa sobom u crno-bele, ali da se nisu svi slagali sa tim predlogom. Nikolić je potom otkrio da je odmah pozvao Željka Obradovića, želeći da ga on dovede u Fenerbahče, ali je tada Alen otišao u NBA ligu.

Međutim ja tada prelazim u Partizan i odmah sam hteo da i njega povučem jer znam da će biti budućnost kluba, međutim tu su neki “stručnjaci” umešali prste, rekli su da će mali izgoreti u Partizanu što su gluposti jer je on već tada bio spreman za sve. Na kraju je propala priča na moju veliku žalost. Želeo sam da sarađujemo. Kada je propao prelazak u Partizan, sećam se da sam odmah zvao Željka da ga odvede u Fenerbahče jer sam ubeđen da bi i tamo uspeo, rekao je Nikolić i zaključio:

Fenerbahce head coach Zeljko Obradovic basketball match between Real Madrid and Fenerbahce in Belgrade, Serbia on May 20, 2018. (STARSPORT/Pedja Milosavljevic)

Otišao je na kraju u NBA ligu, možda malo prerano,ali nema veze. Sada je u Partizanu, kod istog tog Željka koji zna sve njegove kvalitete. Nema dileme da će porasti kao igrač. Partizan je napravio izvanredan posao sa njim, zaključio je Miroslav Muta Nikolić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter