1
Domaći fudbal

FOTO: FK Metalac

METALAC SIGURAN U MILANOVCU: Prvi trijumf za izabranike Žarka Lazetića! Novi šef stručnog štaba stiže u Proleter!

Objavljeno: 07.08.21 u 23:04

Ekipa iz Novog Sada još uvek čeka pobedu!

Završena je još jedna utakmica 4. kola Superlige Srbije. Ekipa Metalca iz Gornjeg Milanovca je dočekala Proleter iz Novog Sada. Domaćin je bio bolji rival i slavio je sa 3:0. Imao je i Proleter svoje šanse, ali domaćin je danas bio na visokom nivou.

Izabranici Žarka Lazetića su zasluženo stigli do prve pobede u ovosezonskom takmičenju. Proleter je u prethodna četiri kola osvojio jedan bod i očekuje se da će od ponedeljka  ekipa iz Novog Sada dobiti novog trenera.

Kako saznajemo, u pitanju je Dušan Bajić, aktuelni asistent Mladena Krstajića koji predvodi TSC. Branko Žigić je posle utakmice sa Novim Pazarom dogovorio sporazumni raskid ugovora sa klubom. Ekipu je danas predvodio Sekula Rašiovan.

Proleter je uspeo da zapreti na samom startu meča, ali situacija na terenu se ubrzo promenila. Nakon odlične akcije i centaršuta igrača u plavim dresovima, na pravom mestu u kaznenom prostoru našao se Stefan Fićović. Nekadašnji igrač Grafičara je na adekvatan način zahvatio loptu glavom i na rutinski način savladao golmana Petrića u 11. minutu.

Igralo se u dobrom ritmu na obe strane terena i akteri su imali šanse da ugroze protivničke mreže. Do nove promene rezultata došlo je u finišu prvog dela igre.

Bivši igrač Rada, Marko Šarić, našao se nakon prekida u  gotovo identičnoj situaciji kao i njegov saigrač u 11. minutu. Šarić je u 45. minutu postigao pogodak na drugoj uzastopnoj utakmici. Marko je bio precizan i prethodne nedelje na Banovom brdu, protiv ekipe Čukaričkog koja je tada slavila rezultatom 2:1.

Sudija Lazar Lukić je, za nešto više od 90 minuta igre, pokazao pet javnih opomena. Proleter je početkom drugog poluvremena imao veliku priliku da smanji prednost domaćina. Talentovani Viktor Živojinović se našao u velikoj šansi, ali nije iskoristio sjajnu priliku.

Konačan rezultat je postavljen u 70. minutu igre. Nemanja Stojić je sjajnim udarcem uspeo da savlada golmana Nikolu Petrića. ‘Parada’ iskusnog čuvara mreže je samo ulepšala fenomenalan pogodak.

Treneri obe ekipe su na kraju meča uputili obostrane čestitke za fer i korektnu borbu koja je viđena na terenu. Lazetić je zadovoljan igrom i rezultatom, a Metalac naredne nedelje gostuje Partizanu u Beogradu. Proleter u narednom kolu dočekuje Kolubaru i Sekula Rašiovan je najavio da će njegova ekipa dati svoj maksimum da dođe do veoma važne pobede.

Rezultati:

Petak:

Radnički Kragujevac – Radnik Surdulica 0:1

(Milovanović 13)

Crvena zvezda – Napredak 1:0

(Milan Gajić 77)

Subota:

Mladost – Spartak Subotica 1:1

(Lazar Tufegdžić 19, 86 – Spartak, Nemanja Mićević 55 – Mladost)

Metalac – Proleter 3:0

(Stefan Fićović 13, Marko Šarić 45, Nemanja Stojić 70)

Nedelja:

18:55h Kolubara – Čukarički

18:55h Vojvodina – Voždovac

21:00h Novi Pazar – Partizan

Ponedeljak:

19:00h Radnički Niš – TSC Bačka Topola

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

0
0

1 Komentara

  1. Koji Proleter ? To je Brodarac okupljen grupom krimimalaca. Izgubio je i srce i dusu ugasice se kao sveca….velika steta @!!!
    ..

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter