0
Košarka

FOTO: FIBA

IPAK NIŠTA OD MEDALJE: Slovenija i Luka poraženi od Australije!

Objavljeno: 07.08.21 u 15:05

Slovenija poražena u borbi za treće mesto.

Košarkaši Slovenije poraženi su u meču za treće mesto na Olimpijskim igrama u Tokiju. Od njih je u ovom meču bila bolja reprezentacija Australije koja je slavila rezultatom 107:93.

Slovenija je do polufinala stigla furiozno, u polufinalu imala šut za pobedu i finale, a onda se sve raspalo. Australiju je predvodio fenomenalni Peti Mils koji je postigao čak 42 poena, dok je Luka bio najbolji kod Slovenaca sa 22 poena.

Iako su imali “otvoren” put do finala, jer ih žreb nije ukrstio sa Amerikancima, takmičenje se kompletirali sa dva poraza, koji su ih ostavili na, kako kažu, najgorem mestu – četvrtom. U polufinalu od Francuza i sada od Australije.

Australija je vodila od samog starta meča, ali su Slovenci prišli na samo tri poena zaostatka na  početku četvrte četvrtine. Ipak, pri rezutatu 83:80, Jaka Blazic pravi faul, a zatim dobija i tehničku i time omogućava australijancima da se ponovo odlepe i mirno privedu meč kraju.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter