3
Košarka

FOTO: KK Partizan

PARTIZAN DOVEO DUGO ČEKANO POJAČANJE: Alen Smailagić potpisao na tri godine!

Objavljeno: 06.08.21 u 15:11

Alen Smailagić je novi košarkaš Partizana.

Doskorašnji igrač Golden Stejt Voriorsa potpisao je ugovor na tri godine sa beogradskim crno belima. Alen Smailagić  javnosti je postao poznat kao mladi igrač KK Beko iz Koteža, odakle je 2018. godine otišao u NBA G ligu, kao u datom trenutku najmlađi košarkaš ikada draftovan od strane nekog tima iz NBA razvojne lige.

Nakon što je izabran od strane Saut Bej Lejkersa, Smailagić je trejdovan u Santa Kruz Voriorse, za koje je u sezoni 2018/19 odigrao 47 utakmica. Na NBA draftu 2019. godine, Alen Smailagić je odabran kao 39. pik od strane Nju Orleans Pelikansa, odakle je trejdovan u Golden Stejt Voriors.

Tokom dve sezone u San Francisku, Smailagić je odigrao 29 NBA utakmica, uz još 21 utakmicu u dresu razvojne ekipe Santa Kruz Voriors.Četvrtog avgusta 2021. Smailagić se rastao sa Golden Stejt Voriorsima, a dva dana kasnije se obavezao na vernost crno-belima.

Smailagić je šesto pojačanje za Partizan u ovom prelaznom roku.

1
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter