0
olimpijske igre

FOTO: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

‘NE TREBA SE IGRATI SA SRPSKIM INATOM’: Filipovićeve reči odzvanjaju planetom – kapiten otvorio dušu nakon drame!

Objavljeno: 06.08.21 u 20:32

Proslavljeni vaterpolista otvorio dušu nakon velike drame.

Vaterpolisti Srbije su po ko zna koji put oduševili čitavu naciju. Naši delfini imaće priliku da se bore za zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju, nakon što su u polufinalu pobedili Španiju razultatom 10:9.

Heroj naše reprezentacije je Filip Filipović, koji je u ključnim momentima preuzeo odgovornost na sebe, baš kao pravi kapiten. U poslednjem minutu meča, lopta je došla u njegove ruke, mnogi su očekivali da će Filip asistirati, a on je šutnuo kroz petoricu protivničkih igrača i pocepao mrežu.

FOTO: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Veoma je sve emotivno. Prošli smo jedan težak period, ne samo za vreme ovog turnira, nego uopšte… Cela ova generacija se oprašta za 32 minuta. Ta 32 minuta poslednja nismo mogli da poželimo bolja, nego u finalu Olimpijskih igara. Zaista, šta reći? Hvala pre svega mladima koji su nas pogurali ko zna koji put. Hvala Mandi, Jakši, Savi, Straji… Momcima na kojima ostaje sve ovo. Hvala im jer bez njih ne bismo mi došli do izražaja – počeo je Filipović, i potom dodao:

Ne treba se igrati sa srpskim inatom. Pokazalo se mnogo puta kako to ispadne. Imali smo 20 i više puta priliku da vidimo u tenisu kako je to kad se igrate sa Novakovim inatom. Ne isplati se ta rabota. Pokazali smo po ko zna koji put timski duh i veru u uspeh. Ovo nije iznenađenje, ovo je samo pokazatelj da iako su neke okolnosti protiv vas, ako verujete u svoje saborce i u Boga, sve može da se desi.

Za kraj, poručio:

– Nije gotovo. Ovo treba zaboraviti što pre. Treba se sad relaksirati, opustiti, isplivati i regenerisati do prekosutra. Nama je najbitnija sledeća utakmica. Cela ova priča staje u naredna 32 minuta – poručio je veliki Filipović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter