Serbia’s coach Marina Maljkovic women's Olympic qualifying basketball match between United States and Serbia in Belgrade, Serbia on Feb. 6, 2020. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)
in ,

MARINA MALJKOVIĆ NAKON PORAZA: Bolji tim je pobedio, biće teška borba za bronzu!

Selektor Srbije iskren nakon poraza u polufinalu.

Košarkašice Srbije nisu uspele da se plasiraju u finalu ženskog košarkaškog turnira u Tokiju, jer su poražene ubedljivo od Amerikanki. Srbija će se za bronzu boriti u subotu od 9 časova protiv gubitnika meča između Francuske i Japana.

Kosarkaski Savez Srbije
Marina Maljkovic
Beograd, 03.01.2017.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

‘Bolji tim je pobedio. Nema tu mnogo iznenađenja. One su ipak tim Sjedinjenih Američkih Država, iako su napravili neke promene i ostalo. To je i dalje tim koji je veoma teško pobediti. Da ne brojim korake, reći ću samo da su jedan veliki korak ispred svih nas. I stvarno nije lako pobediti ih. Ipak, možeš da igraš protiv njih i da daš sve što imaš. To smo uradili u nekim delovima utakmice. Imali smo veoma lošu prvu četvrtinu, pa smo onda nešto i igrali u ostatku utakmice. Naravno, to nije bilo dovoljno za tako snažan tim kakav ima SAD. Kao što smo znali posle velike pobede protiv Kine, i dalje ništa nismo osvojili, za 24 časa nas čeka nova utakmica.’ – izjavila je Marina.

‘To je bio jedan od razloga. Drugi je kvalitet igre koji su devojke sa klupe donele. Ubacile su 42 poena. I to je najviše bio razlog zašto su starteri manje igrali. Pokazale su energiju, igrale veoma agresivno u odbrani. Nisu samo ušle na teren, već su zaista i igrale. I to vrlo agresivno protiv najboljih na svetu. Zato su bile na terenu. Naravno, kao trener morate da napravite neki balans, jer nas čeka nova utakmica za 24 sata. Ali te igračice su i zaslužile da igraju ovu utakmicu.’ – dodala je selektorka Srbije.

‘Ne mislim da će napraviti neku razliku, da će biti odlučujuće, da se tako izrazim. Kada imate još jednu šansu da osvojite medalju, definitivno će odlučiti to ko bude želeo više, ko je ’gladniji’. To je sigurno. Bila je teška utakmica, fizički i mentalno, protiv najboljih igračica na svetu, ali, imala sam sreće da igram protiv njih i mogla sam mnogo da naučim iz ove utakmice. Mnogo sam mlađa od njih i imam još mnogo toga da naučim. Moramo da nastavimo dalje, već sutra nas čeka važna utakmica i na tome je sada naš glavni fokus. Moramo da završimo započeti posao.’ – zaključila je Marina Maljković.

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

HORNETSI SE OZBILJNO POJAČAVAJU: Stiže nekadašnji Ratnik!

KAKAV OBRT: Ruskinja traži da se meč ponovi!