0
Domaći fudbal

Vladimir Matijasevic Fudbalski savez Srbije 24. januar 2020. foto : Pedja Milosavljevic

ČUKARIČKI U ŠVEDSKU NOSI PREDNOST OD DVA GOLA: Matijašević:“Hamarbi i dalje favorit“!

Objavljeno: 06.08.21 u 10:58

Izvanredna igra Čukaričkog i pobeda od 3:1 obezbedila im je nešto lakši duel sa Hamarbijem u Švedskoj. 

Na konferenciji za medije o sinoćnoj utakmici pričao je direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević.

„Svaka čast igračima i stručnom štabu. Ekipa je pružila maksimum, odigrala vrlo dobar meč protiv sjajnog rivala. Ovo je svakako model kojem težimo, ali daleko od toga da smo nešto epohalno uradili. Odigrano je samo prvo poluvreme u meču protiv Hamarbija, znamo šta nas čeka u revanšu“ – kazao je Matijašević, koji je potom dodao:

„Šveđani zaista imaju odlične igrače, time je naš uspeh veći. Ali, tako nas čeka potpuno drugačiji ambijent, teren sa veštačkom travom, deset hiljada bučnih navijača Hamarbija. I naravno, rival koji je pokazao da zna da igra fudbal. Ostvarili smo dobar rezultat, ali Hamarbi je i dalje favorit. Samo ukoliko ponovimo nivo igre iz prvog meča, ukoliko „izginemo“ u svakom duelu u Stokholmu, imaćemo pravo da se nadamo plasmanu u plej-of za Ligu konferencija. Ali, pre toga imamo vrlo zahtevnu utakmicu protiv Kolubare u Lazarevcu, start prvenstva je od ogromne važnosti za naš tim“.

Susreo se stručni štab Čukaričkog sa ogromnim kadrovskim problemima, pa je dan pre meča protiv Hamarbija i definitivno bilo jasno da Miladin Stevanović i Srđan Mijailović neće moći da pomognu saigračima.

„Njih dvojica su važan deo ekipe, upravo smo sa Mijailovićem pre nekoliko dana potpisali novi ugovor, znamo koja je uloga takvih igrača u timu. Ali, radili smo planski, na svakom mestu imamo zamenu i sasvim dovoljan broj kvalitetnih prvotimaca na svakoj poziciji. Ukoliko Mijailović i Stevanović budu mogli da nam pomognu u Stokholmu, biće to od velike važnosti, ali jasno je da za svaku situaciju postoji adekvatno rešenje. Pohvalio bih iskusnije igrače, koji su preuzeli veliki deo tereta u zahtevnoj utakmici, ali i mlađe, koji su bili vrlo požrtvovani, zaista nije bilo potrebno dodatno motivisati ekipu za ovakve utakmice.“

Želeo je Matijašević još jednom da naglasi kvalitete Hamarbija, posebno je izdvojio jedno ime.

„Momak sa brojem šesnaest, Ludvigson, je stvarno pravio razliku na terenu. Voleo bih da imamo takvog igrača, ali to je nemoguće u ovom trenutku. Smatram da je to tip fudbalera koji bi trebalo da igra u Crvenoj zvezdi ili Partizanu, stranac je koji bi mnogo doneo našim najvećim klubovima.“

Matijašević se zahvalio medijima na prostoru koji su dali Brđanima u prethodnom periodu, kao i svima koji su pružili podršku Čukaričkom.

„Pre svega, hvala ljudima koji su došli na stadion i navijali za Čukarički. Dali su nam ogromnu podršku, prelepo je bilo igrati u takvom ambijentu. Na stadionu Partizana viđena je porodična atmosfera, mnogo roditelja sa decom, nadam se da su svi uživali. Na nama je da damo sve od sebe i da pokušamo da im obezbedimo još najmanje jedan evropski spektakl u Beogradu“ – kazao je Matijašević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter