0
Domaći fudbal

Fudbalska utakmica Linglong super lige Srbije izmedju FK Vojvodina i FK Spartak Subotica Drincic Nikola Novi Sad 04.10.2019 Stadion: Karadjordje Foto:Nenad Mihajlovic

NIKOLA DRINČIĆ ZA HOTSPORT: Nakon šokantne odluke, iskusni fudbaler otkrio zbog čega je napustio Vojvodinu!

Objavljeno: 05.08.21 u 15:22

Okačio je kopačke o klin.

Nekadašnji fudbaler Partizana Nikola Drinčić doneo je pomalo šokantnu odluku. Sjajni vezista je odlučio da završi fudbalsku karijeru, i da uplovi u trenerske vode.

Iskusni fudbaler stiže u IMT, ali ne kao igrač, već kao trener u stručnom štabu, koji predvodi Ivica Šimičić. Pred Nikolom su novi izazovi, a u razgovoru za naš portal, Drinčić je otkrio zbog čega se odlučio na ovakav potez.

Zašto si napustio Vojvodinu?

– Što se Vojvodine tiče sve je jasno, niko sa mnom nije pričao oko ugovora, nisu želeli da ostanem. Politika kluba je da ih rezultat ne zanima, već isključivo njihova škola i prodaja igrača, da najstariji igrač nema više od 25 godina.

Koji je razlog povlačenja iz fudbala i odlaska u trenerske vode?

– Iskreno mnogo je teško, ali jednom je moralo da se kaže dosta. Siguran sam da sam mogao još godinu ili dve da igram ali sam presekao. Želeo sam da se borim za neki trofej, da se napravi neki uspeh ali to kod nas osim dva kluba ne interesuje.

FOTO: Privatna arhiva

Da li je postojala šansa da nastaviš saradnju sa Lalatovićem?

– Ne nije postojala šansa, ja sam se vratio u Srbiju da bih bio bliže svojima, da bih bio sa porodicom. Vratio sam se sa 28-29 godina, a ne da idem sa 36 godina sad.

Koliko po tvom mišljenju moze Vojvodina da uradi protiv LASK-a?

– Iskreno gledao sam Vojvodinu protiv Partizana i Panavežisa, svako ima svoju filozofiju, ali moje mišljenje je da Vojvodina treba da igra napadački fudbal. Imaju sjajan tim, sjajne napadače i tako Vojvodina treba da igra. Opet kažem to je moje mišljenje. Daj Bože da sve ekipe prođu i da sledeće godine imamo dva predstavnika u Ligi šampiona, pošto i Partizan i Zvezda to zaslužuju jer su daleko ispred svih u Srbiji.

Drinčić otkriva da želi da postane ozbiljan trener,

– Upisao sam za licencu, želim da budem trener. Ne neki tamo bezvezni, već ozbiljan trener koji zna šta i kako treba. Za početak ću biti sa strane i gledati treninge IMT-a i kad budu tražili moje mišljenje ja ću reći. Želim što pre da dobijem licencu i radim samostalno, verujem u sebe.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter