0
Košarka

(190913) -- BEIJING, Sept. 13, 2019 (Xinhua) -- Nando de Colo (1st R) of France talks to his teammates during the semifinal match between Argentina and France at the 2019 FIBA World Cup in Beijing, capital of China, Sept. 13, 2019. (Xinhua/Zhang Chenlin)

KAKVO POLUFINALE: „Rampa“ za pobedu!

Objavljeno: 05.08.21 u 16:29

Prvi tripl-dabl još od Lebron Džejmsa 2012. 

Neverovatno polufinale koje su nam priredili Francuska i Slovenija pripalo je Trikolorima rezultatom 90:89. Slovenija je bila favorit, svi su ih videli u finalu, ali to se ipak nije desilo.

Utakmica je bila neizvesna, Slovenci su vodili na kraju prve četvrtine, ali i na kraju druge. Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 44:42.

Međutim Francuzi prave preokret u trećoj četvrtini, prave razliku od čak plus šest na kraju trećeg dela igre. Vodili su sve do polovine poslednje četvrtine, a onda Slovenci uspevaju da izjednače na 78:78.

Usledila je neizvesna završnica, Francuska je opet imala prednost, Slovenci su opet stigli. Na kraju Slovenija ima poslednji napad i pola koša minusa, loptu dobija Prepelič koji ide na polaganje za pobedu, međutim sjajna blokada Batuma odvela je Franuze u finale.

Najefikasniji u timu Francuske bio je De Kolo sa 25 poena, dok je za Sloveniju najviše ubačenih poena imao Majk Tobej. Dončić je prvi igrač posle Lebron Džejmsa ostvario tripl-dabl učinak na jednoj utakmici na Olimpijskim igrama. Finale FrancuskaSAD igraće se u subotu od 04:30 časova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter