2
Evrokupovi

head coach Aleksandar Stanojevic Fudbal-UEFA Conference League Season 2021/2022-FK Partizan v DAC Dunajska Streda (Slovakia) Novi Sad, 22.07.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

RUSKI NOVINAR JEDNIM PITANJEM ‘PECNUO’ STANOJEVIĆA: Trener crno-belih upitan da li je Partizan favorit – odgovorio je kao iz topa!

Objavljeno: 04.08.21 u 19:48

Crno-bela ekspedicija otputovala je u Soči gde će odigrati najbitniju utakmicu u dosadašnjem toku sezone.

Ruski tim će sutra od 18 časova dočekati fudbalere Partizana u okviru prve utakmice 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Uoči samog treninga, medijima su se obratili šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević i Bibras Natho, igrač koji izutetno dobro poznaje ruski fudbal, s obzirom da je u toj zemlji igrao čak osam godina. Ruski novinar je upitao Stanojevića da li je Partizan favorit u predstojećem dvomeču, što je svakako iznenadilo trenera crno-belih.

Kako možemo da budemo favoriti u susretu sa ekipom koja je u prošloj sezoni bila na svega tri-četiri boda zaostatka od vodećih? Znamo kakav status u Evropi imamo. Što se Sočija tiče, imaju dosta novih igrača, ne bih o individualnom kvalitetu, oni su dobar tim. Više su kao celinma, a ne bih pričao o njihovim individualnim kvalitetima ni o imenima. Povoljan je svaki rezultat koji ostavlja mogućnost da u revanšu budemo u igri. Da ne filozofiram, bitno je da se utakmica završi tako da pred našim navijačima mi odlučujemo ko ide dalje – kazao je Stanojević.

head coach Aleksandar Stanojevic (C)
Fudbal-Pocetak Priprema za Super League Season 2021/2022
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Strateg crno-belih ‘vratio’ se u 1999. godinu kada je nosio dres Partizana u utakmici protiv Spartaka.

– To je bilo pre 22 godine, sećam se, Spartak je bio sa trenerom Romancevim, igrali su Titov, Filimonov… Izgubili smo, ali porediti taj period i ovaj je vrlo teško, drugačiji je fudbal, igrali smo na Lužnjikiju. I ovo je izvanredan stadion, ulažu Rusi više nego mi, ali ne bih drugo poređenje pravio.

Koliko Partizanu pred meč sa Sočijem činjenica da pet mečeva od početka sezone nije primio gol „bilduje“ samopouzdanje?

To je mnogo važno kao i to što nam rivali ne stvaraju prilike. Bilo je tako i na pripremama, nastavilo se i tokom takmičarske sezone. Igramo dobru odbranu, ceo tim, i to je ono što je osnov svega. Sa druge strane, napadamo protivnike sa dosta igrača, na različite načine i to je neki naš stil. Nadam se da će doneti rezultat i sutra uveče. Bilo je dilema oko sastava za sutra, otuda smo neke igrače odmarali, neke probali, ali svaki meč vam donese nešto novo. Morate da vodite računa o svakom detalju, jer, recimo, Soči ima izuzetan prekid, tako često postižu golove i na osnovu tih stavki i bitnih informacija koje smno prikupili i gledamo da sastavimo tim. Imao sam neki plan, posle smo nešto menjali i videćemo šta će nam to doneti.

Ruski novinar je upitao Stanojevića šta misli o Ligi konferencija i kako bi se Soči kotirao u Superligi Srbije.

– Tako je bilo razmišljanje i za Ligu Evrope, nije bila atraktivna, ali sada jeste. Fudbal ide u takvom pravcu da se što više ekipa ukršta u Evropi. Nisu ni u nagradama velike razlike. Želimo da igramo Evropu, poštujemo svaku vrstu takmičenja. Ako je Soči bio na četiri boda od drugog na tabeli u Rusiji, sigurno sa takvim načinom igre bi bio konkurentan u Srbiji u borbi za titulu, naravno – zaključio je Aleksandar Stanojević.

Fudbal-FK Partizan Zimske Pripreme Season 2020-2021
Partizan v Rubin
Bibras Natkho Natho
foto: Starsportphoto ©

Natho ističe da će sutra igrati protiv nekoliko drugova.

– Sjajno je vratiti se i igrati ponovo u Rusiji. Proveo sam osam godina karijere, ovo je moja druga kuća. Ali, došao sam sa Partizanom da pobedim ovu utakmicu. Imam nekoliko drugova protiv kojih ću igrati u četvrtak. Znam ovaj klub, naš štab nas je pripremio i spremni smo za sutra.

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter