0
ATP

Tenis, Roland Garros 2011.Rafael Nadal (ESP) Vs. Robert Soderling (SWE).Rafael Nadal, returns the ball.Paris, 01.06.2011..foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

NADAL PORUČUJE: ‘Neću biti frustriran ako Novak osvoji US open’

Objavljeno: 04.08.21 u 23:55

Španac ističe da ne oseća pritisak!

Rafael Nadal je govorio o priprema za US open. Prestižni turnir je četvrti gren slem u sezoni, a tri prethodna je osvojio Novak Đoković.

-Iskreno, jednako je važno kao i do sada. Činjenica da smo Novak, Rodžer i ja poravnati sa po 20 grend slem titula ne povećava moju motivaciju, ili pritisak. Moj pristup neće se menjati. Uvek sam isti. Radim sve na svoj način. Ako Rodžer i Novak igraju tamo i pobede, u redu, bravo za njih. Neću biti frustriran zbog toga. Znam da sam postigao nešto o čemu nisam ni sanjao i boriću se i dalje – istakao je Španac.

Iskusni teniser je podržao gimnastičarku Simon Bajls koja se povukla sa Olimpijskih igara u ekipnom finalu.

-Svako se sa tim bori na svoj način. Pod pritiskom smo, jer je takmičenje takvo da vas izlaže stresu. Istovremeno, mi smo srećnici, jer radimo nešto što nam je hobi, što volimo. Najvažnija stvar u životu je biti srećan, to je važnije od svega. Ipak, ponekad osećate i nervozu – rekao je Rafael.

Nadal je otkrio svoj način za rešavanje problema.

-Jedan način je da stanete na neko vreme i pokušate da se oporavite i odmorite. Drugi je da se trudite i da prihvatite da imate problem. Prihvatite činjenicu da nećete pobediti. Moj pristup je takav da idem polako i postepeno prevazilazim situaciju. Radio sam tako i posle osam meseci sam se osećao mnogo bolje – zaključio je Nadal.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter