0
Košarka

FOTO: FIBA

KOŠARKAŠICE U POLUFINALU NAKON VELIKOG PREOKRETA: Pala je nepobediva Kina, na redu su Amerikanke! (VIDEO)

Objavljeno: 04.08.21 u 08:39

Neverovatan meč u Tokiju.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije se plasirala u polufinale Olimpijskih igara pobedom nad selekcijom Kine sa 77:70. Izabranice Marine Maljković su pred poslednju četvrtinu zaostajale 9 razlike, ali su zaigrale sjajno u najbitnijim momentima obezbedivši borbu za medalju.

Prvo poluvreme bilo je potpuno izjednačeno, čemu svedoči i rezultat pred veliku pauzu (35:33 za Srbiju). Kineskinje su igrale oštrije i agresivnije, arbitri su to dozvolili, što je dosta smetalo našim košarkašicama. Sa takvom igrom su nastavile i u drugom poluvremenu, pa su u trećoj četvrtini stekle značajnu prednost.

Ivon Anderson nije bila u svom elementu, napravila je nekoliko grešaka, što je iskoristila Sung pogodivši trojku. S’obzirom na našu igru u trećoj, delovalo je da će prednost kineskinja pred poslednju deonicu (49:58), biti dovoljna za trijumf, ali naše košarkašice su ponovo iznenadile ceo svet.

FOTO: FIBA

Srbija se probudila kada je bilo najvažnije. Ana Dabović je pogodila trojku iz velike udaljenosti, da bi potom poentirala i za 2. Potom je Bruks bila precizna, pa je selekcija Kine nakon naše serije od 11:0 bila primorana da traži tajm-aut. Na dva minuta do kraja, rezultat je bio 70:70, pa se ušlo u neizvesnu završnicu. Sonja Vasić je bila precizna sa penala, Srbija je odigrala sjajnu odbranu, a potom je Jelena Bruks poentirala za 74:70.

FOTO: FIBA

Kineskinje su imale još dve prilike, ali ih nisu iskoristile pa je nakon 40. minuta igre na semaforu pisalo 77:70. Najefikasnija u našem timu bila je Jelena Bruks sa 18 poena. Sonja Vasić je dodala 16, a Ana Dabović 13 koševa. U polufinalu Olimpijskih igara srpske košarkašice će snage odmeriti sa selekcijom SAD. Utakmica se igra u petak od 06.40 po našem vremenu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter