0
Evrokupovi

FOTO: Instagram/Screenshot

‘NA BALKANU JE TO SASVIM NORMALNO’: Poljaci očekivali ‘fer’ tuču sa BBB, a ovi ih sačekali sa noževima i palicama!

Objavljeno: 04.08.21 u 21:07

Juče su na ulicama Zagreba viđene nemile scene.

Tema dana u Poljskoj je svakako žestoka tuče navijača Dinama iz Zagreba i varšavske Legije koja se dogodila juče u Dubravi. U urorak veče prestonica Hrvatske pretvorila se u pravo ‘ratište’.

Klub iz Legije poznat je po svojim huliganima, te je za mnoge poznavaoce fudbalskih prilika bilo i za očekivati da će nastati haos, ali ne ovih razmera. avijači gostiju došli su u kvart poznat po brojnim navijačima Dinama.

Oni su ubrzo naoružani palicama, letvama i bakljama napali goste koji su sedeli u kafiću. Nakon okršaja u ugostiteljskom objektu i oko njega Poljaci su se počeli povlačiti. BBB su goste jurili po glavnoj ulici u Dubravi, a goste je od težih posledica spasio dolazak brojnih policijskih snaga – pišu hrvatski mediji.

Dan nakon žestokog sukoba, reakcije Poljskih medija su vrlo interesantne. Naime, oni se žale na to što su navijači zagrebačkog kluba bili naoružani do zuba, jer kako su oni očekivali, to će biti ‘fer’ tuča.

– Sukob navijača Dinama i Legije nije bio slučajan. Obe grupe su došle s namerom da se bore. Hrvati su navijače Legije iznenadili brojem, bilo ih je između 150 i 200, a imali su i puno takozvane opreme – štapove, letve, boksere… Policija je brzo reagirala. Nema žrtava – napisao je poznati poljski novinar Sebastijan Stasevski.

Stasevskom i ostalima koji su iznenađeni što su Dinamovci napali naoružani ‘do zuba’, brzo je stiglo objašnjenje jednog poljskog tviteraša očito upućenog u prirodu balkanskog fudbalskog huligana.

Ovo je Balkan i to što nose navijači Dinama tamo je deo standardne opreme. Setite se kada je Leh igrao sa Sarajevom, njegovi navijači nisu ih dočekali palicama, nego noževima i mačetama.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter