0
Košarka

(190910) -- SHANGHAI, Sept. 10, 2019 (Xinhua) -- Ricky Rubio (L) of Spain talks with the head coach Sergio Scariolo during the quarter-final match between Spain and Poland at the 2019 FIBA World Cup in Shanghai, east China, Sept. 10, 2019. (Xinhua/Ding Ting)

FENOMENALNA PARTIJA RIKIJA RUBIJA NEDOVOLJNA ZA TRIJUMF SVETSKOG PRVAKA: Amerikanci su u polufinalu!

Objavljeno: 03.08.21 u 10:20

Durent vodio tim do pobede!

U utorak od 06:40h, odigrano je drugo polufinale na Olimpijskom turniru u košarci. U Tokiju su snage odmerili nacionalni timovi Španije i Sjedinjenih Američkih Država.

Duel u prestonici Japana je završen rezultatom 81:95 u korist Amerikanaca.

Aktuelni svetski šampion je bolje startovao. Španci su tokom druge deonice napravili sjajnu seriju i došli su do 10 poena prednosti. Izabranici Grega Popoviča su se ubrzo konsolidovali i Sjedinjene Američke Države su stigle do izjednačenje pre odlaska na veliku pauzu.

Očigledno je da su Amerikanci ‘ušli’ u prepoznatljiv ritam i uspešno su nastavili i početkom trećeg perioda igre. Ekipa koju sa klupe predvodi Serđo Skariolo je u jednom trenutku uspela da uhvati rezultatski priključak, a zatim je usledio brz i adekvatan odgovor protivnika. Već tada je bilo jasno da Španci neće uspeti da se ‘vrate’ u meč.

U ekipi Grega Popoviča istakao se Kevin Durent. As Bruklin Netsa je meč završio sa učinkom od 29 postignutih poena, dve uhvaćene lopte i četiri uspešna dodavanja. Pratio ga je Džejson Tejtum sa 13 poena, tri skoka i dve asistencije. Džru Holidej je postigao 12 poena, uz dva skoka i pet uspešnih dodavanja. Pratio ga je Demijen Lilard sa 11 poena, četiti skoka i četiri asistencije.

Najefikasniji igrač u redovima aktuelnog šampiona planete bio je Riki Rubio. Fenomenalni plejmejker je ponovo ostvario sjajan učinak. Španac je postigao 38 poena, a na to je dodao četiri uhvaćene lopte i dva uspešna dodavanja. Pratio ga je Serhio Rodrigez sa 16 postignutih poena.

Sjedinjene Američke Države će u polufinalu igrati sa boljim iz duela Australija – Argentina.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter