1
Košarka

FOTO: STARSPORT

DRAGIĆ I DONČIĆ PREDVODILI EKIPU DO UBEDLJIVOG TRIJUMFA: Slovenija je u polufinalu OI!

Objavljeno: 03.08.21 u 08:48

‘Među četiri najbolje reprezentacije na svetu, zemlja od dva miliona ljudi. Kakav osećaj!’

Košarkaška reprezentacija Slovenije je u četvrtfinalu Olimpijskog turnira savladala nacionalni tim Nemačke. Utakmica u glavnom gradu Japana je završena rezultatom 94:70.

Izabranici Aleksandra Sekulića će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Francuska – Italija.

Slovenija je bila bolji rival od samog starta duela i u svoju korist su rešili tri od ukupno četiri perioda igre.

Najefikasniji igrač u redovima pobedničke ekipe bio je Zoran Dragić. Iskusni as Majami Hita je meč završio sa učinkom od 27 postignutih poena, šest uhvaćenih lopti i četiri uspešna dodavanja. Pratio ga je Luka Dončić. Lider Dalas Maveriksa je postigao 20 poena, a na poenterski učinak je dodao osam skokova i 11 asistencija. Majk Tobi je dodao 13 poena, 11 skokova i dve asistencije. Nekadašnji igrač Crvene zvezde Jaka Blažič je dodao devet poena i tri uhvaćene lopte.

Nacionalni tim Nemačke nije imao rešenje za odličnu igru reprezentacije Slovenije. Maodo Lo se istakao u redovima poražene ekipe sa učinkom od 11 postignutih poena, jednim skokom i dve asistencije. Nils Gifi ga je pratio sa 10 poena i jednom uhvaćenom loptom. Vagner i Bonga su dodali po devet poena.

Luka Dončić se nakon utakmice oglasio preko Tvitera.

-Među četiri najbolje reprezentacije na svetu, zemlja od dva miliona ljudi. Kakav osećajnapisao je Slovenac.

 

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter