0
Evrokupovi

Fudbal-Champions League-Second qualifying round, 2nd leg Season 2021/2022-Crvena Zvezda v Kairat Almaty Beograd, 28.07.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

ŽREB ZA LŠ: Zvezda ako prođe Šerif, ide u Zagreb ili Poljsku!

Objavljeno: 02.08.21 u 12:09

Danas je u Nionu održan žreb plej-of faze kvalifikacija za Ligu šampiona.

U njemu se našla Crvena zvezda, koja do ove faze ipak prvo mora da preskoči prepreku u vidu moldavskog Šerifa, protiv kog prvu utakmicu igra u utorak na ‘Marakani’, a revanš naredne sedmice.

Potencijalni rivali crveno-belima u plej-ofu bili su: austrijski Salcburg, te pobednici mečeva Dinamo Zagreb (Hrvatska) – Legija Varšava (Poljska), Ferencvaroš (Mađarska) – Slavija Prag (Češka) i Olimpijakos (Grčka) – Ludogorec (Bugarska).

U ovom žrebu srpski šampion je bio nepovlašćen, a kuglice su odlučile da će igrati protiv pobednika meča Dinamo Zagreb – Legija.

Nema sumnje da će duel srpskog i hrvatskog prvaka izazvati ogromnu ineresovanje, naravno, ako i jedni i drugi odrade posao u trećem kolu. Ovo će ujedno biti i prvi duel dva kluba posle raspada nekadašnje zajednićke države. Doduše, dugo vremena je UEFA razdvajala srpske i hrvatske klubove, što sada nije bio slučaj.

head coach Dejan Stankovic
Fudbal-Super League Season 2021/2022
Crvena Zvezda v Mladost Lucani
Beograd, 24.07.2021.
foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Evo i svih parova:

Staza šampiona

Salcburg – Brondbi

Kluž/Jang Bojs – Ferencvaroš/Slavija Prag

Malme/Rendžers – Olimpijakos/Ludogorec

Crvena zvezda/Šerif – Dinamo/Legija

Staza nešampiona

Monako/Sparta (P) – Genk/Šahtjor

Spartak Moskva/Benfika – PSV/Midtjiland

Prvi meč u plej-ofu igra se 17. ili 18. avgusta, što se tiče Zvezdinog duela, prvo bi se igralo u Beogradu, a revanš mečevi su na programu 24. i 25. avgusta.

Podsetimo, prvi meč trećeg kola na stadionu ‘Rajko Mitić’ između Crvene zvezde i Šerifa je zakazan za sutra sa početkom od 21 čas, dok je revanš meč u Moldaviji zakazan utorak, 10. avgust.   U istom terminu snage će odmeriti Dinamo i Legija.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter