0
olimpijske igre

Dimitrije Levajac Zolt Pete Marko Jevtovic 17.7.2021. foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ZAMALO SENZACIJA: Brazil ipak opravdao ulogu favorita!

Objavljeno: 01.08.21 u 12:13

Stonoteniseri Srbije izgubili su od reprezentacije Brazila 3:2 u pobedama u meču osmine finala olimpijskog turnira u Tokiju.

Srbija je došla u vođstvo od 1:0 u mečevima pobedom u dublu. Marko Jevtović i Žolt Pete uspeli su da savladaju Vitora Išija i Gustava Cuboija, Brazilce Japanskog porekla, sa 3:1 u setovima.

Zatim u drugom meču, Dimitrije Levajac je imao težak posao da pokuša da pobedi favorizovanog Uga Kalderanu. Levajac se odlično borio, dao sve od sebe, ali je Kalderan na kraju slavio sa 3:2 u setovima.

Treći meč igrali su Jevtović i Cuboi. Naš stonoteniser je gubio dva seta razlike, ali dobrom igrom došao do izjednačenja, a kasnije čak i do pobede od 3:2 u setovima. Tako je Srbija ponovo imala prednost u pobedama.

Brazil je znao da bi ih eventualni poraz eliminisao sa daljeg takmičenja, te je stolu prišao najbolji igrač tima i preuzeo na sebe pritisak pobede. Kalderan je ovoga puta igrao protiv Petea i ponovo uspeo da dodje do pobede 3:2 u setovima. Brazilci su tako izjednačili po drugi put i meč odveli u majstoricu.

U majstorici Levajac je pristupio stolu za Srbiju, a protivnik mu je bio, šest godina stariji, Iši koji je ubedljivo slavio sa 3:0 i odveo svoj tim u četvrtfilane gde ih čeka duel sa Južnom Korejom.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter