0
Fudbal

head coach Andriy Shevchenko Serbia - Ukraine, Srbija - Ukrajina kvalifikacije za EURO 2020 UEFA Belgrade, Serbia Novembar 17. Beograd, Srbija 17.11.2019. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

ŠEVČENKO NIJE VIŠE SELEKTOR: Obe strane u potrazi za promenom!

Objavljeno: 01.08.21 u 15:45

Andrej Ševčenko i čelnici Fudbalskog saveza Ukrajine nisu uspeli da se dogovore oko produžetka ugovora. 

Ševčenko je došao na klupu Ukrajine kao zamena za Mihajla Fomenka na leto 2016. godine kada je Ukrajina bila poslednjeplasirana u grupnoj fazi Evropskog prvenstva. Uspeo je da složi kockice u reprezentaciji i igrali su jedan od najboljih fudbala u Evropi. Međutim, imao je ugovor na pet godina, on je istekao, a dogovor oko produžetka saradnje nije postignut.

„Proveo sam pet godina služeći svojoj zemlji. Dokazali smo da možemo da igramo moderan fudbal. Zahvalan sam predsedniku saveza i članovima Izvršnog komiteta što sam imao priliku da vodim najbolji tim Ukrajine. Hvala svakom reprezentativcu, svakom članu stručnog štaba koji je pomogao i u bio uključen u rezultate tokom poslednjih pet godina“- oprostio se Ševčenko.

Vodio je tim na 52 utakmice, ostvario 25 pobeda, 13 remija i pretrpeo 13 poraza. Ukrajinska legenda nije uspeo da prođe kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2018. godine, ali je zato u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. bio prvi u grupi, ispred Portugala i Srbije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter