0
Domaći fudbal

Fudbal-Super League Season 2020/2021 OFK Backa v Partizan goalkeeper Aleksandar Popovic Backa Palanka, 20.03.2021. foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

POPOVIĆ O DRESU PARTIZANA:“Težak je, bogami i to mnogo“!

Objavljeno: 01.08.21 u 14:34

Mladi golman Partizana ima priliku da „zacementira“ svoju poziciju.

O tome kako je izgledao njegov put od rodnog Užica do dresa giganta iz Humske pričao dvadesetjednogodišnji Aleksandar Popović.

Prvo ono što je najsvežije, a to je utakmica u Dunajskoj Stredi i odbranjeni jedanaesterac.

„Dobro, jesam odbranio taj penal, ali ne bih sebe isticao, jer pobeda i plasman u naredno kolo je uspeh cele ekipe. A kao prvo, penala nije ni trebalo da bude, jer je Saničanin odneo čistu loptu. Bilo je kako je bilo“, rekao je Popović.

Analiziranje penala pomoglo mu je da odbrani penal.

„Jesmo, radili smo to kao što uvek radimo. Sve se analizira, sve je to u redu, ali penal je ipak specifičan, igrač može u sekundi da promeni odluku, tako da je što se mene tiče možda više na tu odbranu uticao neki osećaj, refleks…“

Partizan od maja nije primio gol.

„Od dolaska trenera Stanojevića više radimo na defanzivi. Ceo tim igra odbranu i ceo tim napada. Igramo agresivno, nastojimo da sprečimo rivala da dođe do našeg gola, a ako i dođu, da odreagujemo svi što bolje“.

Osvrnuo se i na prepoznatljivu igru Partizana.

„Sigurno, trener Stanojević uz to i voli mnogo da rotira, tako da smo svi fokusirani na taj zajednički cilj, bez obzira na to ko je u ovom ili onom trenutku na terenu“.

Sada kada je otišao Stojković, zauzeo je mesto prvog golmana, a takođe kaže da teško nisiti crno-beli dres.

Težak je, bogami i to mnogo! Otišao je Stojković, legenda kluba i naše reprezentacije. Zameniti njega je velika odgovornost, a Partizan klub u kojem se računaju samo pobede“.

U adaptaciji na život u Beogradu pomogli su mu drugari iz selekcije Srbije.

„Imao sam drugare iz selekcija Srbije i selekcije zapadne Srbije, koji su već bili u Beogradu. I brat od strica mi je živeo u beogradu i mnogo me usmeravao u početku. Kasnije sam bio cimer sa Bošnjakom, igrali smo zajedno i sve je bilo lakše“.

Za kraj se dotakao narednih utakmica.

„O Sočiju još nismo pričali, Voždovac je najvažniji. Ranijih godina smo u prva dva-tri kola gubili bodove, Zvezda je stvarala prednost i čuvala do kraja. Sada smo odlično startovali, komšije su kiksnule tako da je borba za bodove u prvom planu. Od ponedeljka ćemo misliti o Sočiju. Kao i navijači, gladni smo i mi igrači titule i smatram da imamo kvalitet da trofej u ovoj sezoni vratimo u Humsku“ – zaklučio je Popović u razgovoru za  MaxBet radijo. 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter