0
Atletika

FOTO: OK Srbija

IVANA ŠPANOVIĆ ‘SKOČILA’ DO FINALA: ‘Najbolje za kraj!’

Objavljeno: 01.08.21 u 09:31

Lepe vesti stižu iz Tokija!

Srpska skakačica u dalj – Ivana Španović, plasirala se u finale ove discipline. Naime, ona je u drugoj seriji skočila tačno sedam metara, što je ispostaviće se bilo dovoljno za prolazak u finale i borbu za medalju.

‘U principu, prvi utisak mi je da sam na velikom takmičenju posle dve godine. Prevelika je bila pauza. Ostali smo dosledni planu i radu i ovo samo potvrđuje da ću biti na dobrom nivou. I ovaj skok je bio sa velikom zadrškom jer sam napravila prestup u prvoj seriji. Samo sam želela da napravim taj skok preko 6.75 tako da nam samo sada ostaje da podignemo još dodatno raspoloženje i formu.’ – rekla je Ivana.

FOTO: STARSPORT

Iako se mnogi žale, Ivani uslovi odgovaraju.

‘Meni je generalno super jer sam stigla kao i uvek dva dana pred takmičenje kada smo odradili prve treninge. U principu meni odgovara samo da je toplo. Jeste prilično toplo danas bilo, ali sreća što smo u hladu i što ćemo biti u hladu i za finale. To je olakšavajuća okolnost. Još da dobijemo malo vetar u leđa i to je to.’

FOTO: STARSPORT

Bitna poruka – ‘Čuvamo se za finale!’

‘Moj trener Goran Obradović da je mogao iz kreveta samo da me pusti da skačem to bi uradio, bukvalno mi ništa nije dao da radim za kvalifikacije. Čuvamo sve za finale. Generalno, kako je ispala zimska sezona, toliko je dobro počela letnja sezona i drago mi je što sam vezala tri bitna takmičenja. Falile su Amerikanke da bi bila potpuna konkurencija tu. Ja posle Stokholma sam otišla na pripreme, pa smo iz tog takmičarskog ritma samo doštelovali sve do perfekcije i to je to.’

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter