0
Auto Moto

FOTO: Screenshot

F1: Okon slavio u Mađarskoj, trku obeležio haos i ispadanje četvorice – Hamilton od poslednjeg mesta do postolja! (VIDEO)

Objavljeno: 01.08.21 u 17:57

Na 11. trci ovogodišnjeg šamopionata Formule 1 za Veliku nagradu Mađarske slavio je Esteban Okon.

Vozač Alpina je na ‘Hungaroringu’ ostvario najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri, a ujedno je svom timu doneo prvi trijumf posle 13 godina, prvog pod sadašnjim imenom. Francuz je pobedio uz sekund prednosti nad Sebastijanom Fetelom iz Aston Martina, a treći je bio aktuelni šampion Luis Hamilton, koji je u jednom momentu bio na začelju.


(VIDEO:YouTube/Formulaaa 1Vid)

Poslednju trku pred letnju pauza obeležio je i veliki kiks Valerija Botasa, koji je izazvao niz incidenata i prekida. Finac je nakon lošeg starta posle greške udario u Landa Norisa iz Meklarena, a onda su njih dvojica udarili u Ferštapena i Peresa. Holanđanin je jedini uspeo da nastavi trku, dok su kasnije i Strol i Lekler odustali, jer je vozač Aston Martina udario u Ferarijev bolid.

Hamilton je zahvaljujući današnjem plasmanu sa 192 boda ponovo na čelu kada je generalni plasman u pitanju, ima šest više od drugoplasiranog Ferštapena, a prati ih Noris sa 113. Šampionat se nastavlja Velikom nagradom Belgije, 29. avgusta.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter