0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ČUKARIČKI PONOVO SLAVIO NA BRDU: Uspešna provera pred duel sa Hamarbijem!

Objavljeno: 01.08.21 u 20:59

Važan trijumf za izabranike Dušana Đorđevića!

Ekipa sa Banovog brda je novu sezoni Superlige Srbije startovala fantastično. U prvom kolu najelitnijeg takmičenja u Srbiji, Čukarički je savladao Voždovac sa 2:1, da bi potom u dugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisao azerbejdžanski Sumgait.

Danas, od 19 časova, izabranici Dušana Đorđevića na svom stadionu ugostili su ekipu Metalca u okviru trećeg kola Superlige Srbije. Nakon 90 minuta, rezultat je bio 2:1 u korist domaćih.

Ekipa Čukaričkog prvi put je pripretila u 4. minutu, mladi Tošić je oprobao šut sa nekih 25 metara ali je lopta otišla pored gola.

FOTO: STARSPORT

Prva ozbiljnija prilika za domaći tim viđena je u 8. minutu, kapiten Docić je uputio sjajan centaršut u ‘srce’ kaznenog prostora, je šutirao glavom, ali je golman Metalca sjajno intervenisao i sačuvao svoju mrežu.

Metalac je u 15. minutu pokazao da je na Banovo brdo došao sa ciljem da se domogne barem jednog boda. Krajišnik je sjajno povukao loptu, oslobodio se svog čuvara i sa nekih 20 metara sjajno šutirao, ali je mladi Petrović perfektnom bravurom otklonio opasnost.

Brđani su nastavili sa ofanzivnom igrom, u 21. minutu nakon sjajne kombinacije Čolovića i Lukića, desno krilo Čukaričkog je sa ivice šesnaesterca uputio udarac, ali ne dovoljno jak da matira protivničkog golmana.

Nekoliko minuta kasnije, nakon nespretnosti igrača Metalca lopta je došla do Marka Docića, koji je sa 18 metara uputio pravi ‘projektil’ ka protivničkom golu, ali je na sreću gostujuće ekipe, lopta završila nekoliko centimetara pored leve stative. Jedini raspoloženi igrač u taboru Metalca je Krajišnik, koje je u 28. minutu ponovo ugrozio gol ekipe sa Banovog Brda. Gađao je gornji desni ugao, ali je lopta proletelo malo iznad prečke.

FOTO: STARSPORT

Koliko je samo sreće ekipa Metalca imala u 40. minutu, domaći su opkolili protivnički gol, čak četvorica igrača belo-crnih je zaredom uputilo šut , ali lopta pukom srećom nije završila u mreži ekipe iz Gornjeg Milanovca.

Pred sam finiš prvog poluvremena, Čukarički je došao do vođstva zahvaljujući Đorđu Jovanoviću. Docić je sa leve strane uputio fantastičan centaršut, mladi golgeter sjajno skočio i glavom zakucao loptu u protivničku mrežu.

Izabranici Dušana Đorđevića su bili bolji rival u prvom delu igre. Situacija se nije mnogo promenila ni nakon pauze. Metalac je imao svoje šanse, ali Brđani su ostavili daleko bolji utisak. Igru je zbog povrede napustio Srđan Mijailović koji je ostavio sjajan utisak u prvih 45 minuta. Na teren je ušao iskusni vezista Asmir Kajević.

Savić je odlično šutirao sa ivice kaznenog prostora. Lopta je pogodila gostujućeg defanzivca i promenila je pravac kretanja. Savić je pogodio prečku, a nakon toga je Đorđe Jovanović oboren u kaznenom prostoru. Glavni arbitar meča je rekao da nema jedanaesterca.

FOTO: STARSPORT

Milan Savić je ponovo odlučio da šutira i ovog puta nije bilo spasa za Metalac. Fenomenalan pogodak je postigao mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine u 53. minutu meča.
Janković je zamenio strelca drugog pogotka u 55. minutu, a u isto vreme je na teren ušao Norman Kembel koji zamenio Stefana Čolovića. Šef stručnog štaba je odlučio da osveži napad svoje ekipe.

Kapiten domaće ekipe Marko Docić je 60. minutu uputio solidan udarac ka golu ekipe iz Gornjeg Milanovca, ali je lopta završila malo pored stative. Žarko Lazetić je minut kasnije u igru uveo Vasilija Đurića koji je zamenio mladog Jovana Kokira.

Damjan Krajišnik je bio raspoložen za igru. Vezista ekipe iz Gornjeg Milanovca je sjajno šutirao u 66. minutu. Lopta je završila iznad prečke mladog Petrovića.

Norman Kembel je napravio odličan solo prodor po levoj strani terena. Povremeni reprezentativac Jamajke je po zemlji snažno poslao loptu, a čuvar mreže Metalca je reagovao na adekvatan način. Samo nekoliko sekundi kasnije, mladi Aleksa Janković je ponovo zapretio.

FOTO: STARSPORT

Marko Docić je u 71.minutu ostavio publiku u šoku. Fenomenalni vezista je iz kornera direktno šutirao na gol i lopta je pogodila stativu. Malo je nedostajalo da publika na Banovom brdu prisustvuje realizaciji jednog od najlepših pogodaka u Superligi Srbije prethodnih godina.

Strelac prvog gola je napustio igru u 71.minutu i njega je zamenio Ibrahima Ndiaje. Senegalac je u četvrtak zatresao mrežu Sumgaita u okviru revanš utakmice 2.kola kvalifikacija za ulazak u Ligu konferencija.

Metalac je u 76. minutu smanjio zaostatak na 2:1. Nakon udarca iz ugla, loptu je glavom zahvatio Marko Šarić.

Gosti su do kraja meča pokušavali da ugroze gol Čukaričkog. Brđani nisu dozvolili Metalcu da stvori ozbiljniju šansu u nadoknadi vremena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter