0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

ZVEZDA SAVLADALA SPARTAK: Majstorija Kataija i pogodak Krstovića u finišu utakmice! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 31.07.21 u 20:55

Uzbudljiv meč u Subotici!

U okviru trećeg kola Superlige Srbije, Spartak je u Subotici ugostio ekipu Crvene zvezde. Aktuelni šampion Srbije je opravdao ulogu favorita i slavio rezultatom 1:3.

Crveno-beli su upisali drugi trijumf na tri odigrane utakmice.

FOTO: STARSPORT

Izabranici Dejana Stankovića su do prednosti stigli golom Mirka Ivanića u 5.minutu. Kombinovali su Aleksandar Katai i Milan Rodić i iskusni levi bek je proigrao Ivanića. Sjajni vezista je precizno šutirao sa ivice kaznenog prostora i postigao je drugi pogodak ove sezone.

Domaćin je pružio snažan otpor. Ekipa koju sa klupe predvodi Vladmir Buač je uspela da dođe do izjednačenja u prvom delu meča. Igrao se 26. minut kada je Radovan Pankov  zatresao sopstvenu mrežu u želji da otkloni opasnost ispred gola crveno-belih.

Tim iz glavnog grada Srbije je odmah preuzeo inicijativu i pokušao je da što pre ponovo dođe u vođstvo. Zvezda je igrala napadački i Gelor Kanga je na fantastičan način proigrao El Fardu Bena u 41. minutu.

Standardni ofanzivac je na odličan način loptu zahvatio glavom, a zatim zatresao mrežu Spartaka. Pomoćni sudija je nakon pogotka podigao zastavicu i signalizirao ofsajd. Nakon gledanja usporenog snimka bilo je jasno da Ben nije bio u ofsajdu i to su ubrzo potvrdili arbitri iz VAR sobe. Pogodak je priznat!

Do kraja prvog dela igre nije bilo promene rezultata.

FOTO: STARSPORT

Visoka temperaturu i teški uslovi za igru su obeležili prvi deo igre. U nastavku je bilo nešto lakše, a sudija Živković je nekoliko puta prekinuo meč, kako bi se igrači osvežili i odmorili pored aut linije.

Crveno-beli su i u nastavku bili bolji rival. Mladi Nikola Krstović koji je ušao nakon pauze se našao u odličnoj prilici početkom drugog poluvremena. Raspoloženi vezista iz Gabona je poslao odličnu loptu ka popularnom ‘Magiku’ i Katai je istu prosledio ka napadaču iz Crne Gore. Krstović je loptu pokušao da zahvati petom i ona je završila van terena, malo pored stative.

Gelor Kanga je ubrzo uputio solidan udarac sa distance i malo je nedostajalo da golman domaće ekipe bude u velikom problemu.

Domaćin je najbolju šansu stvorio u 64. minutu meča. Srećković je izveo korner, a najviši u skoku bio je Nenad Krstičić. Nekadašnji igrač Sampdorije je loše zahvatio loptu i da se na gol liniji nije našao Milan Gajić, bio bi to drugi autogol crveno-belih na današnjoj utakmici.

FOTO: STARSPORT

Odmah nakon velike prilike za tim iz Subotice, Dejan Stanković je reagovao izmenama. U igru su ušli Aleksandar Dragović, Slavoljub Srnić i Filipo Falko.

Italijan je u 74. minutu precizno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali je Dujmović odlično reagovao. Minut kasnije u igru je ušao Marko Gobeljić. Bek je zamenio Milana Rodića i zauzeo mesto na levoj strani terena.

Falko je bio veoma motivisan i raspoložen za igru. Filipo je u nekoliko navrata sasvim solidno šutirao na gol protivnika, uglavnom nakon prodora.

Aleksandar Katai je na vrlo atraktivan način pokušao u 83. minutu. Lopta je završila malo iznad prečke domaće ekipe.

Zvezda je propustila veliku priliku u samom finišu meča. Katai je pogodio stativu iz odlične situacije, a lopta se zatim odbila do Krstovića koji je bio neprecizan.

Crveno-beli su na sjajan način završili utakmicu. Zvezda je krenula u kontru i Aleksandar Katai je krenuo u prodor. Reprezentativac Srbije je trčao ka golu Dujmovića i u trenutku kada su svi mislili da će uslediti grešla, Katai je petom proigrao Krstovića. Mladi golgeter se sjajno snašao i postigao je prvi pogodak ove sezone.

Aktuelni šampion Srbije će u naredom kolu ugostiti Napredak iz Kruševca, a pre toga ih u utorak očekuje duel 3. kola kvalifikacija za ulazak u grupnu fazu Lige šampiona sa ekipom Šerifa.

Spartak 7. avgusta putuju u Lučane gde će odmeriti snage sa ekipom Mladosti.

REZULTATI:

Petak:

Proleter – Novi Pazar 2:2

Napredak – Radnički Kragujevac 1:0

Subota:

Spartak Subotica – Crvena zvezda 1:3

Radnik – Radnički Niš  1:1 – utakmica je u toku.

Raspored:

Nedelja:

18:55 Čukarički – Metalac

18:55 Mladost – Vojvodina

21:00 Partizan Voždovac

Ponedeljak:

19:00 TSC – Kolubara

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter