0
olimpijske igre

Zoran Terzic Odbojka, Reprezentacija Srbije, Zene, Liga nacija, Volleyball Nations League, Serbia - Netherlands Maj 21. 2019. 21.5.2019. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

‘OVAKO SE NE IGRA VELIKO TAKMIČENJE’: Terzić besan kao nikad do sad, uputio žestoke kritike na račun svog tima!

Objavljeno: 31.07.21 u 20:32

U četvrtom meču grupne faze na Olimpijskim igrama u Tokiju, ženska odbojkaška reprezentacija Srbije izgubila je od Brazila sa 3:1 u setovima.

Selektoru Zoranu Terziću je ovaj poraz izuzetno teško pao, pa nakon meča, nije mogao da sakrije bes. Njemu je posebno zasmetalo loše zalaganje naših devojaka.

Na početku konferencije, Zoran se malo našalio, da bi ubrzo svu šalu okrenuo na kritike upućene na račun svog tima.

Pretpostavljali smo da će biti teško, ali nije bilo. Bilo je lako – za Brazil. Ovako ne može da se pobedi ozbiljan protivnik, Brazil ili bilo koja druga selekcija. Čak i nema apsolutno nikakvog razloga za nerviranje, u smislu kao mogli smo četvrti set. Ne, ovo je bila 100 odsto utakmica za Brazil – rekao je Terzić, i potom nastavio:

– Drastično su bili bolji od nas i to, nažalost, u elementima u kojima nije trebalo. Posebno u odbrani. Ne tehnika i taktika, nego pre svega želja. Tu su bili drastično bolji, mi odbranu nismo igrali uopšte. Verovatno smo očekivali da će naši napadači to sve da reše, nema potrebe bilo šta drugo da radimo dalje.

Zoran Terzic Odbojka, Reprezentacija Srbije, Zene, Liga nacija, Volleyball Nations League, Serbia – Korea Maj 22. 2019. 22.5.2019. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Terzić ističe da pored odbrane, veliki problem je bio i prijem servisa.

Prvo je loša odbrana, drugo prijem servisa. U prve tri utakmice je zaista funkcionisao na veoma visokom nivou. Sada se potpuno raspao, ni na šta nije ličio. Bez obzira koja igračica je u pitanju. U ostalim elementima smo bili tu negde, možda čak i bolje. Ali, definitivno nismo zaslužili da dobijemo ovu utakmicu.

Poprilično je kivan Terzić bio na zalaganje njegovih devojaka, to je ono što ga je najviše i pogodilo – minimalno zalaganje i mrtvilo na parketu.

Ako na ovaj način budu igrale i dalje, onda svaka čast, šta da im kažem. Ovako se ne igra veliko takmičenje. Ovako se ne igra za svoju zemlju. Ovako se ne igra – nikad. Ne mogu da kažem da nisu želele, to sigurno nije tako. Motivisane su i uvek žele da pobede. Ali, bile su prilično mrtve u terenu, nepokretne, spore… Ne znam šta je razlog, možda i postoji neki poseban, ne znam. Treba ispraviti do sledeće utakmice. Pre svega što se tiče želje u odbrani.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter