0
Domaći fudbal

FOTO: FK Čukarički

JUNAK BRĐANA U AZERBEJDŽANU O NAREDNOM RIVALU U EVROPI: Imamo dovoljan fond igrača za borbe na tri fronta!

Objavljeno: 31.07.21 u 19:09

Čukarički je ostvario istorijski plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija.

U međuvremenu, tim sa Banovog brda saznao je i ime rivala u toj rundi, već u četvrtak (21 čas) će igrati prvi meč protiv švedskog Hamarbija. Ipak, pre toga Brđani će ugostiti Metalac, u okviru trećeg kola Super lige Srbije (nedelja, 18,55 časova).

Još su sveža igračima Čukaričkog sećanja na revanš meč protiv Sumgaita u Azerbejdžanu. Jedan od junaka tog meča bio je i golman Brđana Đorđe Petrović, koji je u oba navrata sačuvao svoju mrežu. Posebno je bio raspoložen u Sumgaitu, gde je azerbejdžanski tim često pretio, ali upravo je Petrović sprečio bilo kakvo iznenađenje.

U prvoj utakmici nismo stekli prednost pred gostovanje i znali smo šta nas čeka u Azerbejdžanu. Igrali smo pred bučnom domaćom publikom, imali smo za rivala veoma motivisanu ekipu. Imao sam mnogo više posla nego na Banovom brdu, protivnik je pretio, čak je u završnici igrao sa dva špica, ali smo se dobro branili, čuvali stečenu prednost i prošli u treće kolo – rekao je Đorđe Petrović, koji je potom nastavio:

Rival je i posle primljenih golova pokazao da nije slučajno u Evropi, zaista su kvalitetna ekipa, sa nekoliko odličnih pojedinaca sposobnih da naprave razliku. Nesvesno smo se povukli u drugom poluvremenu, došao je do izražaja i umor, ali smo uspeli da izdržimo. Sledi duel sa Metalcem u nedelju i nadam se da ćemo pobedom nastaviti kako smo počeli sezonu. Sigurno će biti promena u timu, posle napornog meča i dalekog puta, ali Čukarički ima sasvim dovoljno kvalitetnih pojedinaca za borbu na tri fronta.

Petrović je istakao da su evropski dueli mnogo teži od onih u domaćim okvirima, te je zbog toga morao da bude na dodatnom oprezu.

Pričao sam sa Belićem, generalno, u prvenstvu nemamo mnogo posla. Cela ekipa igra defanzivno veoma odlično, pa bude po nekoliko situacija na utakmici gde treba intervenisati. Ali, nisam se posebno pripremao za gostovanje u Azerbejdžanu. Znali smo da nas očekuje motivisan rival koji kao i mi želi da uđe u treće kolo, ali smo isto tako znali i da smo kvalitetnija ekipa što smo i dokazali pobedom. Suština je bila da iskoristimo šanse koje nismo u Beogradu.

Već u četvrtak od 21 čas Čukarički će u Humskoj protiv Hamarbija pokušati da napravi novi evropski korak i približi se plej-ofu Lige konferencija uoči revanša u Švedskoj.

– Ušli smo u istoriju kluba, ali želimo da nastavimo dalje. Ipak, rival je kvalitetna ekipa. Lepo je što sam doprineo međunarodnom uspehu kluba u kojem sam ponikao, u Čukaričkom sam od 14. godine i zaista sam presrećan što sam ostvario uspeh sa saigračima koje poznajem iz omladinske škole.

Perspektivni čuvar mreže evropski uspeh je posvetio svim ljudima koji su Čukarički bodrili sa tribina u prvom susretu, ali i kraj malih ekrana prilikom revanša.

Pozivam publiku da u što većem broju dođe na utakmicu u četvrtak i da nas podrži. Ne znam da smo skoro imali tako kvalitetnog rivala u Evropi, uz Molde pre dve godine, i nadam se da je to dovoljna pozivnica za sve ljubitelje fudbala da dođu na stadion Partizana. Znači nam podrška sa tribina, naročito nakon godinu dana igranja pred praznim tribinama – izjavio je Petrović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter