0
Košarka

FOTO: Screenshot

FRANCUSKA OBEZBEDILA PROLAZ: Italija se nada pobedi Australije!

Objavljeno: 31.07.21 u 09:51

Francuska pobedom nad Iranom obezbedila prvo mesto, Italija strepi do samog kraja. 

Trikolori su bez problema savladali Iran sa 79:62. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Tomas Ertel sa 16 poena, dok je sa druge strane najviše poena ubacio Hamed Hadadi – 18. Ovim porazom Iran je završio učešće na Olimpijskim igrama.

Italijani su odlično otvorili meč, imali su prednost od 29:17 posle prve četvrtine. Međutim, Nigerija se u drugoj četvrtini vratila u meč, za šta je posebno zaslužan šut za tri poena.

Posle izuzetno loše druge četvrtine Italijani su se oporavili i bilo je izjednačeno, ali onda Nigerija preuzima inicijativu i treću četvrtinu završava vođstvom  63:56.

Poslednj četvrtina je potpuno pripala Italijanima 24:8. Na kraju rezultat je bio 80:71. Najefikasniji za Italiju Nikolo Meli imao 15 poena, Čimezie Metu je ubacio 22 poena za Nigeriju. Mnogi su prognozirali da će Nigerija biti u borbi za medalju, ali oni takmičenje završavaju u grupnoj fazi.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter