0
Ostali sportovi

(190902) -- SPA-FRANCORCHAMPS, Sept. 2, 2019 (Xinhua) -- Lewis Hamilton of Mercedes drives during the Formula 1 Belgian Grand Prix at Spa-Francorchamps Circuit, Belgium, Sept. 1, 2019. (Xinhua/Zheng Huansong)

FORMULA 1: Sedmostruki svetski šampion osvojio pol poziciju pred Veliku nagradu Mađarske!

Objavljeno: 31.07.21 u 18:55

Pred Veliku nagradu Mađarkske, 11. trku ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Luis Hamilton je osvojio pol poziciju.

On je na stazi ‘Hungaroring‘ došao do trećeg pola ove sezone, odnosno 101. u karijeri, a najbrži krug je zabeležio u vremenu od 1:15.419 minuta. Prethodno je britanski automobilista sa prve pozicije startovao na Velikoj nagradi Španije, od koje je prošlo šest trka.

Hamiltonu je danas ‘iza leđa’ bio timski kolega Valterij Botas, dok se na trećem mestu našao Maks Ferstapen u bolidu Red Bula.

Tokom većeg dela kvalifikacija Hamilton je bio taj koji je držao čelnu poziciju, dok mu je Ferstapen s vremena na vreme tu poziciju ugrožavao. Kada je Britanac postavio fantastičan krug u poslednjem delu činilo se da u Red Bulu nemaju odgovor na to, a iz nemačkog tima su ih i praktično onemogućili da i pokušaju.

Kvalifikacije na ‘Hungaroringu’ obeležio je i jedan incident, kada je vozač Ferarija Karlos Sains junior izgubio kontrolu nad bolidom u 14. krivini i udario u zaštitnu ogradu, a zatim mu se prednje krilo podvuklo pod bolid. Zbog toga je na stazi istaknuta crvena zastavica na nekoliko minuta, a Španac je kvalifikacije završio kao 15.

Trka za Veliku nagradu Mađarske startuje u nedelju u 14 časova i moći ćete da je pratite na Sport Klubu HD.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter